Nyitókép: GARETH CATTERMOLE/GETTY IMAGES 

 

Nyolcvanhárom éves korában, hosszú betegség után elhunyt Roberto Cavalli olasz divattervező – jelentették az ANSA és az Adnkronos olasz hírügynökségek barátokra és a családra hivatkozva pénteken.

 

A tervező nevét viselő divatház szintén részvétét fejezte ki az Instagramon közzétett bejegyzésben.

 

„A szerény firenzei kezdetek után Robertónak sikerült világszerte elismert, mindenki által szeretett és tisztelt névvé lenni” – olvasható a bejegyzésben.

 hirdetes_810x300  

 

Roberto Cavalli volt az egyik legismertebb divattervező Olaszországban. Az 1970-es években tűnt fel egzotikus mintáival, szőrméivel és tollaival, valamint koptatott hatású farmereivel. Gyakran emlegette, hogy nagyon érdeklik a vadállatok, amelyek számos feltűnő kreációját ihlették.

 

Cavalli a szülővárosában, Firenzében hunyt el. Fiatal korában kezdett el érdeklődni a divat iránt, művészi hajlamokkal és kreativitással megáldott család sarja volt. Nagyapja, Giuseppe Rossi a Macchiaioli toszkánai festőcsoport tagja volt, művei a város híres Uffizi galériájában tekinthetők meg.

 

Cavalli a helyi művészeti intézetben tanult textilfestést, majd új bőrfestési technikát fedezett fel, amelyre Hermestől Pierre Cardinig kapott megrendeléseket.

 

Első konfekciós kollekcióját harmincéves kora körül mutatta be, amikor 1972-ben megnyitotta első butikját a francia Riviérán fekvő Saint-Tropez-ban.

 

Egyik első megrendelője Brigitte Bardot színésznő volt, de más hírességek is viselték a kreációit.

 

Női és férfiöltözékeket, kiegészítőket, órákat, ékszereket, parfümöket, alsóneműket, cipőket, strandruhákat tervezett, farmer márkát és gyerekkollekciókat is piacra dobott.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!