A magyar kártyáról mint kizárólagos kampánytémáról már írtunk. A tegnapi Bajnai-Fico miniszterelnöki csúcsot követően a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) is támadásba lendült. Elvégre mégsem hagyhatják, hogy egyetlen agendájukat, választóikkal együtt a Smer lenyúlja tőlük.

A TA 3 hírtelevízión nemrég ért véget a  sajtótájékoztató, ahol annak rendje és módja szerint  az SNS  újabb mélyrekordot döntött.

Anna Belousovová, a párt alelnöke szerint az MKP képviselőit, akik ma részt vesznek a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fórumának ülésén, meg kéne fosztani mandátumuktól, a pártot pedig be kéne tiltani. „Rendet kéne tennünk végre a szlovák parlamentben„, mondta.

De nem maradt ám adós Ján Slota sem. Meggyőződése, „hogy a Magyar Gárda titkos fegyverkészleteket rejteget Dél-Szlovákiában”. Az is lehet, tette hozzá, hogy” én vagyok az első a listán, akit le akarnak lőni…Ezek a neonacisták bármire képesek, bármire. És ezt nem azért mondom, hogy riadót fújjak.”

Slotának evidens módon Németh Zsolt nyilatkozata sem tett jót, aki szerint (ahogy azt egyik kommentünkben mi is jó  előre jeleztük) Fico Bajnaival felmosta  a padlót. A nyilatkozatot rögtön felkapta a szlovák sajtó. Azt pedig Slota mégsem engedheti meg magának, hogy a mélynemzeti érzelmű szlovák választói előtt rajta kívül más is a „magyarok fölé kerekedjen”.

Ennek értelmében nem is csodálkozhatunk hát azon, ha  a tegnapi  találkozót nem tartja sikeresnek, a szlovák-magyar megbékélés pedig szerinte csupán fikció. Mint elmondta, a felek csak abban egyeztek meg, hogy  a jövőben további találkozókra kerül majd sor, melyek úgysem fognak eredményre vezetni.

 hirdetes_810x300  

Hát így mennek nálunk a dolgok mostanság, kevesebb mint egy évvel a parlamenti választások előtt.

Megosztás:
Címkék: Magyar Gárda Slota

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!