Nagy megtiszteltetésnek nevezte Donald Trump, hogy a republikánusok Clevelandben zajló konvencióján hivatalosan is őt választották a párt elnökjelöltjévé.

 

Nem kampány, mozgalom

 

Kedd esti megválasztása után a New York-i üzletember a konvenció résztvevőihez intézett videoüzenetében úgy fogalmazott, nem egy kampány, hanem egy mozgalom élén áll.

 

 hirdetes_810x300  

„Az elnökválasztási folyamatnak ez a szakasza lezárult… mozgalom lett, de végig kell mennünk”

 

az úton – fogalmazott Trump, aki azonban csak csütörtökön elmondandó beszédében fogadja el hivatalosan is az elnökjelöltséget.

 

Történelmi pillanat a republikánusoknál

 

Trump ezúttal nem szabadon beszélt, hanem súgógépről olvasta fel üzenetét. „Ezt a pillanatot soha nem felejtem el” – mondta, s hangsúlyozta, hogy „együtt történelmi eredményt értünk el”, mert a republikánus párt történetében soha ilyen sokan nem szavaztak egy jelöltre.

„Ismét naggyá tesszük Amerikát, novemberben győzni fogunk”

 

– búcsúzott híveitől a republikánusok elnökjelöltje.

 

A közönséget Paul Ryan és Chris Christie villanyozta fel igazán. A képviselőház elnöke egységre szólította a republikánusokat, de egyúttal figyelmeztetett is: nem elég csak bírálatra építeni a programot. Óvta a republikánusokat – és az amerikaiakat általában – attól, hogy újabb négy évre demokrata párti elnököt válasszanak.

 

Hillary bűnös

 

New Jersey kormányzója, Chris Christie – aki valaha állama főállamügyésze volt – bejelentette, hogy beszédében „perbe fogja” Hillary Clintont. Szinte kizárólag Hillary Clinton politikáját ostorozta, azt fejtegette, hogy a demokraták várható elnökjelöltje egyáltalán nem alkalmas elnöknek. Ennek alátámasztására Clinton vélt külpolitikai tévedéseit hozta fel: egyebek közt Líbia mai helyzetéért a volt külügyminisztert tette felelőssé. Felszólításaira a konvenció résztvevői Clinton nevére mindannyiszor azt kiáltották kórusban, hogy „bűnös”, és azt skandálták: „csukják le”.

 

A konvenció kedd esti utolsó „nagyágyúja” Ben Carson sebészorvos, Trump korábbi vetélytársa volt, aki a politikai korrektséget, a médiát és másokhoz hasonlóan Hillary Clintont ostorozta.

 

MTI

 

Nyitókép: cleveland.com

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!