Egy ember meghalt, öt másik megsebesült egy késes támadás során, amelyre London központjában, a Russel Square-en került sor szerda késő este.

 

A Scotland Yard antiterrorista egysége, az SO15 vizsgálja az ügyet, egyelőre ne zárták ki a terroristacselekmény lehetőségét sem, de a rendőrség azt nyilatkozta, hogy az elkövető „mentális állapota fontos tényező” volt az eseményekben.

 

A hatóságok fokozták a rendőri jelenlétet London utcáin.

 

 hirdetes_300x300  
4039_theguardian
Nyombiztosítók a helyszínen. Forrás. TheGuardian.com

 

Nincs kizárva a terrorizmus lehetősége

 

A rendőrség tájékoztatása során egy 60 éves hölgy halálos sérüléseket szenvedett, két másik nő és három férfi pedig „különböző sebesülésekkel” került kórházba az incidens után.

 

A 19 éves férfi elkövetőt röviddel a rendőrség kiérkezése után elfogták a helyszínen. A gyanúsítottat sokkolóval tették ártalmatlanná, így jelenleg a kórházban tartják fogva.

 

_90668569_mediaitem90668442_bbc
A rendőrség lezárta a környéket, egyelőre nem zárják ki a terrorcselekmény lehetőségét sem. Forrás: BBC.com

 

Mark Rowly, a legmagasabb beosztású terrorista-ellenes rendőrtiszt Nagy-Britanniában csütörtök hajnalban adott ki közleményt, amelyben elmondta,

 

„A korai jelek arra utalnak, hogy a mentális állapot fontos tényező volt a történésekben, és ez az egyik fő ága a nyomozásnak. (…) Természetesen, ezen a ponton nyitva kell hagyni a terrorizmus, mint motiváció lehetőségét is”

Mondta, Rowly, majd hozzátette, hogy csütörtökön a londoniak fokozott rendőri jelenlétre „ébrednek majd”.

 

A brit hatóságok korábban azt jelentették, hogy nagyon valószínű, hogy terrortámadás készül London ellen, ezért további 600 felfegyverzett rendőrt vezényeltek a brit fővárosba, miután több terrortámadás is történt Németországban és Franciaországban.

 

TheGuardian.com

Nyitókép: twitter/Helen Edwards

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!