Érdekes fordulatot hozott az amerikai elnökjelöltek nevadai Las Vegasban megtartott harmadik – s egyben utolsó tévévitája. Megtörténhet, hogy a republikánusok jelöltje, Donald Trump nem fogadja el az elnökválasztás eredményét. Legalábbis ez derült ki abból, hogy sem igent, sem nemet nem mondott az erre vonatkozó kérdésre.

 

A moderátor kérdésében úgy fogalmazott, hogy fenntartások nélkül elfogadja-e majd az eredményt.

 

„Majd eldöntöm, ha eljön az ideje”

 

– így hangzott a válasz. Trump szerint szomorú, hogy a média hazudik és korrupt, miközben egyébként annyira csodálatos. A New York Times közölt egy nagyon érdekes cikket erről – magyarázta. Azt írják, hogy őket ez már egyáltalán nem érdekli. Ha valami már nem érdekli az embert, és mégis ír róla, az átverés. Megfertőzik az emberek fejét. De szerinte a nép átlát a szitán.

 hirdetes_300x300  

 

Hillary Clinton ezzel kapcsolatban megjegyezte, hogy amerikai elnökjelölt erre a kérdésre még sosem mondott nemet.

 

A kérdést egyébként az indokolja, hogy Trump napok óta a választási csalás lehetőségét elemzi. Ami az amerikai külpolitikát illeti, Trump finoman szólva jócskán változtatna a mostani stratégián.

 

Az orosz államfőről azt mondta, semmi nyomát nem látja annak, hogy tisztelné ezt a személyt – és egy mozdulattal jelezte, hogy Clintonra gondolt.

 

Clinton azzal vágott vissza, hogy Putyinnak báb kell Washingtonban, ezért támogatja Trumpot, aki az ő vonalát nyomja.

 

Az abortuszkérdésben, a migrációval kapcsolatban vagy a fegyvertartás szabályait illetően mindketten ismert álláspontjukat hangoztatták. Az idő előrehaladtával maradt a kölcsönös vádaskodás, durva személyeskedés.

 

„Clintont nem szabadott volna indítani. Nagyon, nagyon súlyos bűncselekménnyel gyanúsítják. Hiba volt beengedni őt a ringbe, pláne nem mindazzal, amit az emailjeivel és sok minden mással művelt”

 

– mondta Trump.

 

 

Donald Trumpnak jókora lemaradást kellett behoznia a szerda esti tévévitán. A héten 7 százalékponttal állt rosszabbul, mint riválisa, a demokrata Hillary Clinton.

 

 

euronews.com

Nyitókép: Mark Ralston / Europress/AFP

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!