Az FBI-nak sikerült beszereznie a bírói parancsot, hogy átvizsgálhassa a Hillary Clintont is érintő nyomozás során fellelt újabb adathalmazt. Az továbbra sem világos, hogy az FBI mikor hozhatja nyilvánosságra, legutóbb pontosan mit is talált. Nagy nyomás alá került az FBI igazgatója, James Comey, hogy a Szövetségi Nyomozó Iroda mielőbb hozza nyilvánosságra, milyen újabb e-mailekre bukkant a Hillary Clinton volt külügyminisztert, demokrata elnökjelöltet is érintő nyomozása során.

 

Továbbra sem világos

 

A bennfentesek világossá tették, hogy bíró által kiállított felhatalmazás nélkül az FBI nem vizsgálhatta volna át a dokumentumokat. Az FBI-nak azonban vasárnap sikerült beszereznie a bírói parancsot, hogy átvizsgálhassák az újabb adathalmazt. James Comey pénteken arról tájékoztatta a washingtoni törvényhozást, hogy egy másik ügyben olyan levelekre bukkantak, melyek relevánsak lehetnek Clinton e-mailjei miatt folytatott korábbi FBI-vizsgálatban is. Az továbbra sem világos, hogy az FBI mikor hozhatja nyilvánosságra, legutóbb pontosan mit is talált.

 

 hirdetes_300x300  

„Túl sok célozgatás és túl kevés tény”

 

Harry Reid, a demokraták szenátusi vezetője levelet küldött Comeynak, melyben azt írja, hogy az FBI igazgatója törvényt sérthetett. A politikus arra a jogszabályra hivatkozik, amely tiltja, hogy a kormány beavatkozzon a választási folyamatba. John Podesta, Clinton kampánymenedzsere úgy vélte, Comey bejelentése “túl sok célozgatást és túl kevés tényt” tartalmazott. Egyelőre semmit nem tudni arról, mit is talált pontosan az FBI. “Semmi nem bizonyít bűncselekményt, nem hangzott el bűncselekménnyel kapcsolatos vád. Semmi nem utal arra, hogy ennek egyáltalán köze van Hillaryhez” – fogalmazott Podesta.

 

A péniszét mutogató politikusnak is köze lehet az ügyhöz

 

Az ügy, melyben az FBI az újabb leveleket találta, állítólag az a vizsgálat, amelyet Clinton korábbi tanácsadója, Huma Abedin és válófélben lévő férje, Anthony Weiner ügyében folytatnak. Weiner, aki kongresszusi képviselőjelölt is volt, ugyanis a péniszéről készült fényképeket küldözgetett nőknek, többek között egy 15 éves lánynak is. Egy neve mellőzését kérő forrás szerint egy olyan eszközről van szó, melyet Weiner egyedül használt, és nem osztott meg feleségével. Szövetségi nyomozók azt is elmondták: az FBI ügynökei hetek óta tisztában voltak azzal, hogy amit találtak, annak köze lehet Clinton e-mailjeihez, Comeyt viszont csak csütörtökön tájékoztatták.

 

Clinton leveleinek egy részét időközben átminősítették

 

Az M1-en nyilatkozó Frank Tibor Amerika-szakértő szerint a nyáron lezajlott vizsgálatban csak körülbelül 30 ezer e-mailt tekintettek át, de kiderült, hogy még ugyanennyit nem ismernek a hatóságok. Ráadásul ezek egy részét időközben minősítették át, vagyis Clinton külügyminisztersége alatt még nem voltak titkosak – tette hozzá.

 

hirado.hu
kép: opont.hu

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!