Oroszország számára dicső ünnep volt, a Nyugat számára biztonsági kockázatot jelentett, mikor a Kuznyecov repülőgép-hordozó anyahajó átkelt a La Manche-csatornán majd az Ibériai-félszigetet megkerülve a Földközi-tengeren át a szír partokhoz érkezett, hogy légi támogatást nyújtson az iszlám szélsőségesek elleni harchoz.

 

A monstrum azonban nem épp a legkorszerűbb hadihajó. A szír partoknál két repülőgépet is elvesztett, ugyanabból a technikai hibából kifolyólag.

 

Először egy a szlovákiai hadseregnél is jól ismert MiG-29K zuhant a tengerbe. Azon túl, hogy igazából még nem tesztelték elégszer a felszállást és a landolást a Kuznyecovon, a leszállásnál a repülőgépet „megállító” acélsodronnyal volt probléma.

 

 hirdetes_810x300  

Az anyahajók leszálló-platformjai túlságosan rövidek ahhoz, hogy minden külső fékezőeszköz nélkül a gépek biztonságosan landolhassanak. Ezért – az amerikai filmekben is számtalanszor látott – a gép alsó részén lévő horog leszállásnál beleakad a platformon lévő acélsodronyba, ez fogja meg a gépet, és akadályozza meg, hogy lendületből túlhaladjon a hajótesten, és a tengerben kössön ki.

 

ilyen az amikor jól megy…

 

Az amerikai anyahajókhoz hasonlóan a Kuznyecovon is négy van ezekből a sodronyokból. A szír misszió teljesítésénél azonban az egyik gép leszállásánál meghibásodott az egyik sodrony, a másik, még levegőben lévő vadászgépet pedig valószínűleg túl sokáig várakoztatták, ezért lezuhant. A hivatalos álláspont szerint a hajtóműveknél lépett fel probléma.

 

Egy másik alkalommal egy Su-27-es vadászbombázó kötött ki a tengerben, mert az acélsodrony elszakadt.

 

 

Az eset rávilágított az orosz haditengerészet bizonyos gyengeségeire, ámde nem szabad elfelejteni, hogy az amerikai anyahajókon is történtek ilyen esetek. A USS Dwight D. Eisenhower anyahajón egy E-2C típusú felderítőgép bukott majdnem az óceánba. Persze, mivel a gép megúszta, azt a pilótát lélekjelenléte miatt hősként ünnepelték.

 

 

Mindesetre a Kuznyecov repülőgép-hordozónak a két elvesztett gép nagy érvágást jelent, mivel fedélzetén mindössze egy tucatnyi bevethető repülőgép volt – most már kettővel kevesebb.

 

 

DennikN.sk, Körkép.sk

Nyitókép: jeffhead.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!