Fegyveres támadás ért helyi idő szerint vasárnap egy isztambuli éjszakai klubot, rengetegen megsebesültek. Egy télapónak öltözött fegyveres válogatás nélkül tüzelt a szórakozóhely vendégeire. Sok a sebesült, egyelőre semmilyen szervezet nem vállalta a merényletet. Az eddigi információk alapján a támadásnak 39 halottja és 69 sebesültje van. 

 

rei
forrás: BBC

 

Suleyman Soylu török belügyminiszter közlése szerint a 39 halálos áldozat között 16 külföldi is van. Eddig 21 áldozatot sikerült azonosítani. Az viszont kiderült már, hogy három török áldozat a klub alkalmazottja volt. A rendőrség továbbra is kutat a terrorista elkövető után– mondta a miniszter, aki reményét fejezte ki, hogy rövidesen sikerül kézre keríteni az elkövetőt.

 

ser
forrás: origo.hu/ AFP

 

 hirdetes_810x300  

Az alábbi, biztonsági kamera által készített felvételen a merénylő látható egy, a feltételezések szerint AK-47-es géppisztollyal a kezében, ahogy a mészárlás után távozik a klubból:

 

 

A város kormányzója, Vasip Sahin magyar idő szerint nem sokkal hajnali kettő előtt adott nyilatkozatában egy támadóról beszélt. A merényletet a kormányzó terrortámadásnak minősítette. A BBC azt írja, hogy több százan voltak a szórakozóhelyen a támadás idején, miközben aznap este Isztambulban 17 ezer rendőr teljesített szolgálatot.

 

reina
A Reina nightclub Isztambulban. forrás: BBC/Reuters

 

Mehmet Kocarslan, a klub tulajdonosa elmondta, hogy az elmúlt tíz napban megszigorították a biztonsági intézkedéseket, miután az amerikai felderítő szolgálatok egy lehetséges támadás veszélyére figyelmeztettek.Szombaton a török biztonsági szervek egy különleges akcióban már őrizetbe vették az Iszlám Állam nyolc tagját.

 

origo.hu, BBC, euronews, MTI
borítókép: BBC

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!