Frissítve 16:33

 

Az izraeli rendőrség bejelentése szerint egy terrorista teherautóval gázolt bele izraeli katonák egy csoportjába Jeruzsálemben. Az első jelentések szerint 5 ember halt meg, három nő és két férfi. A sebesültek száma 15.

 

A katonák épp egy buszról szálltak le, mikor a kamionos támadó átgázolt rajtuk. A szemtanúk szerint kb. 10 embert láttak a földön heverni közvetlenül a támadás után. Több elgázolt katona a teherautó alá szorult, őket a tűzoltók segítségével szabadították ki.

 

 hirdetes_810x300  

A terrorcselekményre Jeruzsálem egyik forgalmas óvárosi részében került sor. A katonák kiránduláson vettek részt, a magaslaton épült kilátóhelyen az óvárost készültek megszemlélni. A merénylőt egy idegenvezető lőtte le, akit a jármű szintén elgázolt, de csak könnyebben sebesült meg, majd lábra állt és tüzelt. A katonák is lőttek a sofőrülés irányában. A merénylő a helyszínen meghalt.

 

A szemtanúk szerint kétségtelenül szándékos gázolás, és nem baleset történt. A teherautó először a katonák közé hajtott, majd a gázolás után hátrafelé is megindult, hogy minél több, és minél súlyosabb sérülést okozzon a kiránduló katonáknak – a mintegy másfél percig tartó merényletet a kilátóhely biztonsági kamerája is rögzítette.

 

 

Az elmúlt időszakban 35 izraelit gyilkoltak meg késelő, lőfegyveres vagy gázoló támadók, akik palesztinok voltak. Ez idő alatt az izraeli katonaság 200 palesztint lőttek le, többségükben a támadókat.

 

_93314240_mediaitem93314239_bbc
Forrás: BBC.com

 

A merénylőt, akit Fadi Elkanbar-ként azonosítottak, Kelet-Jeruzsálemben, a Dzsabel Mukaber nevű lakónegyedben élt. A Hamász üdvözölte a terrorakciót, de nem jelentkezett annak elkövetőjeként.

 

Fadi Elkanbar, forrás: teraz.sk
Fadi Elkanbar, forrás: teraz.sk

 

A merénylőre az idegenvezető és a sérült katonák is rálőttek, forrás: teraz.sk
A merénylőre az idegenvezető és a sérült katonák is rálőttek, forrás: teraz.sk

 

 

BBC.com, JerusalemPost.com, MTI

Nyitókép: JerusalemPost.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!