Minden, Magyarországgal szomszédos ország esetében többen vannak azok, akik jónak ítélik államközi kapcsolatainkat, ez egy év alatt érdemi javulást jelent – derül ki a Nézőpont Intézet által készített közvélemény-kutatásból.

 

A megrendelő épp ilyen eredményben érdekelt

 

A Charta XXI Megbékélési Mozgalom számára készült felmérés – amelyet szerdán juttattak el az MTI-hez – szerint a tavaly januári felméréshez képest a megkérdezettek szerint érdemben javultak Magyarország kapcsolatai a környező országokkal. A magyarok az Ausztriával és Horvátországgal való kapcsolatokat ítélik a legjobbnak. Ezekkel az országokkal a teljes felnőtt népesség nagyjából kétharmada (69, illetve 63 százalék) szerint pozitívak a magyar állam kapcsolatai.

 

 hirdetes_810x300  

A Charta XXI Mozgalom vezetője Surján László, a KDNP nyugalmazott európai politikusa. Surján útkereséséről, témahiányból(?) adódó, helyenként megalapozatlan reménykeltésre hajazó látszattevékenységéről és Most-Hidas közeledéséről korábbi cikkünkben már írtunk. A felmérés (megrendelt?) eredménye ezt erősítheti.

 

A Nézőpont Intézet által ezer ember telefonos megkérdezésén alapuló reprezentatív, januárban készített közvélemény-kutatásból kiderült továbbá, hogy a magyar-szlovén és a magyar-szlovák kapcsolatokat a megkérdezettek közel háromötöde (59, illetve 57 százalék), de immár az Ukrajnával és Szerbiával való kapcsolatot is nagyjából felük (51, illetve 46 százalék) látja jónak.

 

Kép: Shooty (SME)

 

Indoklást is találtak

 

Az előző évhez képest érdemi javulást mutató adatok hátterében az állhat, hogy a magyar kormány évek óta a regionális kapcsolatok javításán dolgozik – írja a Nézőpont Intézet.

 

MTI/Körkép.sk

 

Nyitókép: Új Szó

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!