Díszvendégként fogadta Orbán Viktort a bajor CSU, ebből is látszik, hogy a német CDU/CSU pártszövetség számára nem fontosak az európai értékek – mondta a német szociáldemokraták dortmundi kongresszusán Martin Schulz kancellárjelölt, aki egyben a demokrácia elleni merénylettel és hatalmi arroganciával is megvádolta Angel Merkel pártját.

 

„A magyar és a lengyel kormány megkérdőjelezi a toleranciát”

 

Hatalmi arroganciával és a demokrácia elleni merénylettel vádolta Martin Schulz, a német szociáldemokraták (SPD) elnöke és kancellárjelöltje az Angela Merkel kancellár vezette jobbközép CDU/CSU pártszövetséget pártja vasárnapi dortmundi kongresszusán.

 

 hirdetes_300x300  

Az Angela Merkel német kancellár vezette CDU/CSU jobbközép pártszövetségnek nem fontos az európai érdekek védelme – jelentette ki Martin Schulz.

 

Schulz hangsúlyozta, hogy „új problémái” vannak a demokratikus, felvilágosult és toleráns Európának, amelyért a CDU egykori elnöke, Helmut Kohl néhai kancellár küzdött, mert EU-n belüli kormányok, például az Orbán Viktor vezette magyar kormány és a lengyel kormány megkérdőjelezi a toleranciát és a világ iránti nyitottságot. Hozzátette, hogy az Európai Parlament elnökeként számtalanszor szóvá tette ezeket a fejleményeket az Európai Tanács ülésein, és soha nem kapott támogatást Angela Merkeltől.

 

Éppen ellenkezőleg történt, a CDU testvérpártja, a bajor CSU „díszvendégként” fogadta Orbán Viktort, aki mindenki másnál jobban támadta a német menekültpolitikát – mondta Martin Schulz, kiemelve, hogy aki Merkelre szavaz, végül a CSU elnökét, Horst Seehofert kapja.

 

Schulz továbbá kiemelte, hogy Angela Merkel homályos megjegyzései helyett világosan ki kell jelenteni, hogy Donald Trump amerikai elnökre nem lehet számítani.

 

Ezért is az EU „újraalapítására”, egységes és nyitott Európára van szükség, amely nem a CDU/CSU által képviselt „piackonform demokráciára” épül, hanem az emberi méltóságot helyezi a középpontba.

 

MTI

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!