Nincs szükségünk közös európai menekültpolitikára és nincs szükségünk közös európai menekültügynökségre, abból csak káosz, baj és szenvedés lesz – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

 

A határ megvédése nemzeti feladat 

 

Amelyik ország nem tudja megvédeni a határát, az az ország nincsen – jelentette ki  miniszterelnök, hozzátéve, hogy azzal, hogy Magyarország felállította a kerítést, megállította a migránsokat – mondta Orbán Viktor, hozzátéve, hogy azt javasolja minden nemzetnek, hogy maguknak kell megvédeni a saját határaikat.

 

 hirdetes_810x300  

A kormányfő úgy fogalmazott: minden nemzet a marsallbotját a saját zsebében viseli, és amelyik ország Brüsszelre vár, az megérdemli a sorsát. ”Az a nemzet, amely nem tudja megvédeni az érdekeit, az a nemzet nincsen, vagy ha még most van is, el fog tűnni” – hangoztatta. Orbán Viktor értelmes munkamegosztást szorgalmazott az unión belül, értékelése szerint az áradatot nem lehet Brüsszelből megállítani és jó migránspolitikát folytatni. “Nincs szükségünk közös európai menekültpolitikára és nincs szükségünk közös európai menekültügynökségre, abból csak káosz, baj és szenvedés lesz” – jelentette ki.

 

Értékelése szerint Brüsszelben “papírízű”, nem működő javaslatokat dolgoznak ki, a leghumánusabb vezető szerepében tűnnek fel, miközben százával fulladnak a vízbe az emberek, nő a terrorveszély és az antiszemitizmus Európában.

 

Orbán szerint osztrákoknál és a németeknél betelt a pohár

 

A visegrádi országok által az olasz kormányfőnek írt levéllel kapcsolatban úgy vélte: Olaszországnak két lehetősége van, vagy “bezárják a boltot”, vagy elfogadják a segítséget. Szerinte az osztrákoknál és a németeknél “betelt a pohár”, és ha lezárják a határt, a migránsok mind ott maradnak náluk. Az európai kultúra egyik legfontosabb bölcsőjeként hivatkozott Olaszországra, amely kulcsfontosságú a mediterrán térségben, ezért egy stabil és erős ország igényét fogalmazta meg.

 

A kormányfő kitért arra is, hogy a V4 kifejezte csatlakozási szándékát a német és olasz néppárti belügyminiszterek javaslatához, amely szerint Líbiában kell megállítani a bevándorlást. Arra a felvetésre, hogy a szétszabdalt észak-afrikai ország egyik kormánya nem kér az EU segítségéből, azt felelte: ott katonai akciókat kell végrehajtani.

 

„Brüsszeli demokraták bosszúja”

 

Orbán Viktor aláhúzta: az NGO-k és az embercsempészek együttműködnek, hogy Európába szállítsák a migránsokat Soros György tervei alapján, ám ezek a szervezetek  ”antidemokratikusak és rosszat akarnak a magyar embereknek”. A kötelezettségi-eljárásokkal kapcsolatban azt mondta: nem másról van szó, mint a brüsszeli demokraták bosszújáról.

 

Hozzáfűzte, hogy van egy Soros-terv. “Évente legalább 1 millió migránst kell Európába szállítani, adjunk nekik 4,5 millió forintot az első évben, hozzunk létre kötelező európai szabályrendszert és állítsunk egy közös menekültügyi ügynökséget. Ezt meg kell akadályozni” – jelentette ki a magyar miniszterelnök.

 

Hirado.hu
kép: MTI Fotó

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!