Bevándorló és nem-bevándorlóországokat különböztetett meg Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a parlamentben, ahol az őszi ülésszakot megnyitó napirend előtti felszólalásában úgy fogalmazott: „mi magyar Magyarországot akarunk” és „egy európai Európát is szeretnénk”.

 

Orbán Viktor az idei év utolsó ülése óta eltelt időben történteket összegezte az őszi ülésszak megnyitó beszédében.

 

Magyarország minden polgárának képes munkát adni

 

 hirdetes_300x300  

Sikerült a munkaalapú gazdaság felépítése, a gazdaság működik, Magyarország olyan ország, amely képes minden polgárának munkát adni, aki dolgozni akar – mondta Orbán Viktor miniszterelnök értékelve az ország gazdasági helyzetét.

 

A kormányfő kiemelte az államadósság csökkenését, a gazdaság bővülését, a foglalkoztatottak számának növekedését és a munkanélküliség csökkenését. Azt mondta, karnyújtásnyira van a teljes foglalkoztatottság. Orbán Viktor azt is hangsúlyozta: a béremelések következtében egyre több embernek megéri dolgozni Magyarországon.

 

A családpolitika a kormányzati munka középpontjában marad

 

Orbán Viktor elmondta, a magyar kormány bevándorlás- és migránspolitika helyett családpolitikát folytat, ami magában foglalja a családi adózást, a gyermekegészségügyi ellátást, az oktatást, a sportot, a lakástámogatást és a munkahelyvédelmi akciótervet.

 

Szeptembertől 1,5 millió gyermek kezdte meg az iskolát. Közölte, ma Magyarország elég erős ahhoz, hogy 467 ezer gyermek ingyenesen kapja az étkezést a bölcsődében, az óvodában és az iskolában. Hozzátette: az összes diák 85 százaléka térítésmentesen kap tankönyvet. A kiterjesztett lehetőségek okán, így az általános iskola mind a nyolc osztályában, illetve a középiskolák első évében is jár már az ingyenes tankönyvellátás. A pedagógus életpálya bevezetésével pedig megnőtt a tanárok megbecsülése és elismerése.

 

Fotó: MTI

 

Folytatódik a küzdelem 

 

A magyar kormány idén is folytatta a brüsszeli kényszerbetelepítések elleni küzdelmet. Egy másik világrend alakul, amit nem tudunk megakadályozni – mondta a miniszterelnök. Az átrendeződés következménye azonban egy olyan népmozgás, ami a kontinenst is elérte és próba alá vette. Orbán Viktor azt mondta, az EU olyan politikát folytat, amelyre ezer évek óta nem volt példa; nem védeni akarja, hanem kinyitja a határokat.

 

„Mi magyar Magyarországot akarunk” 

 

A miniszterelnök megjegyezte, amit eddig láttunk csak a bemelegítés volt. A NATO előrejelzése szerint 2020-ig 60 millió ember mozdul meg döntően Európa felé.

 

Európában ma új választóvonal jött létre, vannak bevándorló és nem-bevándorló országok. A bevándorláspártiak elfogadják, helyeslik és időnként szervezik a népcsoportok Európába telepítését. A nem-bevándorló országok pedig ragaszkodnak életformájukhoz, nemzeti-, vallási-, és kulturális  identitásukhoz. Úgy fogalmazott: „mi magyar Magyarországot akarunk” és „egy európai Európát is szeretnénk”.

 

A jövő azon múlik, hogy ez a két országcsoport tiszteletben tartja-e egymás demokratikus népakaratát – mondta, majd hozzátette, erről szól a kvótaper és annak ítélete. Ma a bevándorló országok úgy kívánják feloldani az ellentétet, hogy a nem-bevándorlókat is azzá akarják tenni. „Ha ezt nem akarjuk, megerőszakolnak minket” – mondta a miniszterelnök. Ezt a tervet Soros György tervének tekintem – jelentette ki, hozzátéve, hogy a brüsszeli bürokraták „Soros tenyeréből esznek”.

 

„Összefogásra, egységre és erőre volna szükség”

 

Magyarország komoly kérdések, nehéz ügyek előtt áll, összefogásra, egységre és erőre volna szüksége – mondta Orbán Viktor miniszterelnök, majd azt kérte az ellenzéki pártoktól: ne a pénz és a hatalom legyen a legfontosabb számukra a következő hónapokban. Próbálják megszolgálni a magyar választópolgárokat! Higgyék el, sokat dolgoztak az elmúlt években és megérdemlik – zárta felszólalását.

 

Forrás: hirado.hu/MTI

 

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!