Körülbelül hétszáz ember dolgozok három műszakban a vasárnap, Moszkva közelében történt repülőgép-katasztrófa helyszínén. Munkájukat kétszáz jármű és kutatásra szolgáló gépek segítik.

 

A hírek szerint a terepen vizsgálódik a Nyomozó Bizottság (SZK) 70 szakértője is. A roncsok harminchektáros területen szóródtak szét, ennek 10 százalékán több mint 200 emberi maradvány és a géproncs 30 darabját találták meg.

 

A terepet kilenc drónnal monitorozzák, valószínűleg még napokig eltart, míg a szakemberek és a nyomozók befejezik a helyszíni vizsgálatokat.

 

 hirdetes_300x300  

Megtalálták a feketedobozokat

 

Hétfő délelőtt megtalálták a gép két feketedobozát is. A hírek szerint megfelelő állapotban vannak, így neki is látnak a rajtuk tárolt adatok feltárásának és elemzésének. Az első megtalált feketedoboznak bár külseje megsérült a minisztériumi nyilatkozatok szerint a feljegyzéseknek épeknek kellene lenniük.

 

A második megtalált feketedoboz a pilótakabinban elhangzottakat tárolja.

 

forrás: teraz.sk

 

Külföldiek is voltak a fedélzeten

 

Az orosz rendkívüli helyzetek minisztériuma közleménye szerint a gépen 71 személy tartózkodott. Közülük hármat külföldiként tüntettek fel az utaslistán – egy svájci, egy azerbajdzsáni és egy kazah állampolgár. Az orosz áldozatok közül 35-en Orenburg megyében, tízen Moszkvában, öten Szentpéterváron és Leningrád megyében, négyen Szaratovban, a többiek pedig az ország más részein éltek. Ugyancsak az utasok között volt egy gyermek és két tinédzser.

 

A Kommerszant című gazdasági napilap szerint a szakértők jelenleg a hajtómű kigyulladását, a sebességmérő meghibásodását, a jegesedést és a pilóta hibáját tartják a legvalószínűbbnek a tragédia lehetséges okai közül. A terrortámadást a lap szerint nem sorolják ezek közé, de nem is vetették el véglegesen.

 

Frissítve: Az orosz hatóságok szerint nem meghibásodás okozta az AN-148-as katasztrófáját

 

Az áldozatokat Moszkvában azonosítják majd. Hozzátartozóiktól Orszkban hétfőn kezdik meg a mintavételt.

 

A Szaratovszkije Avialinyii légitársaság felfüggesztette az An-148-as típusú gépeinek üzemeltetését, ugyanakkor szerintük a szerencsétlenül járt utasszállítónál nem állapítottak meg műszaki hibát a felszállás előtt.

 

Putyin elnök részvétet nyilvánított az áldozatok családjainak

 

Vlagyimir Putyin orosz elnök még vasárnap részvétét nyilvánította az áldozatok hozzátartozóinak, és a szerencsétlenség miatt elhalasztotta Szocsiba tervezett útját, ahol Mahmúd Abbásszal, palesztin hatóság elnökével találkozott volna. Az orosz elnök elrendelte egy kormánybizottság felállítását az katasztrófa kivizsgálására.

 

forrás: tvnoviny.sk

 

Orszkban hétfőn gyásznapot, Orenburg megye templomaiban és kolostoraiban gyászmiséket tartanak, Moszkvában pedig a tragédia miatt törölték a hétfőre tervezett farsangi mulatságokat.

 

MTI, teraz.sk, Körkép.sk

Nyitókép: aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!