Kezdetét vette a thaiföldi mentőakció harmadik napja. Helyi idő szerint 10:08-kor 19 búvár indult el a barlang mélyére, hogy elkezdje a még bennrekedt négy gyerek és egy felnőtt kimentését, akikkel három tengerészkatona és egy orvos is tartózkodik a barlangban. 

 

A BBC által közzétett újabb vizualizációkon jól látható, hogy a barlang egyes szakaszai csak 40 centiméter szélesek. Ezek azok a pontok, ahol le kell vetni a légzőpalackokat, itt már a gyerekekre is hárul komolyabb feladat.

 

 

 hirdetes_300x300  

A hatóságok közlése szerint egyre nagyobb veszélyt jelent az eső, ami jelentősen megemelheti a barlangban lévő víz szintjét, ezért a mai napon mindenképp szeretnék kihozni a még bent lévő négy gyereket és edzőjüket.

 

A már kihozott srácok szülei még mindig nem láthatták gyermekeiket. Amennyiben a mai mentőakció sikeres lesz, akkor ma beengedik őket a kórházba.

 

Elon Musk és a SpaceC csapata pár napja csatlakozott a mentőakcióhoz, olyan technológiákat ajánlva fel, amelyek segíthetnek a gyerekek kimentésében. A milliárdos által twitteren közzétett videóban egy kapszulát teszteltek, amelyben elfér egy ember és légzőpalack biztosítja a levegőt számára. A hatóságok egyelőre úgy nyilatkoztak, hogy a „Musk által fejanlott technológiák a gyakorlatban nincsenek a segítségükre”.

 

 

 

 

 

A nyolc, már kórházban ápolt gyerek állapota a hatóságok szerint „jó”, mind fizikálisan, mint pszichológiailag rendben vannak. Sem a röntgen sem a vérvizsgálat nem mutatott ki problémákat – közölték a kórház illetékesei.

 

BBC.com, Körkép.sk

Nyitókép: twitter/Elon Musk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!