Napokon, heteken keresztül követtük figyelemmel, hogy mi lesz a sorsa annak a 12 fiúnak és edzőjüknek, akik egy thaiföldi barlangban rekedt a heves esőzés miatt. A fiúk most maguk meséltek a barlangban átéltekről és köszönetet mondtak annak a búvárnak, aki a mentési munkálatok során vesztette életét.

 

Nem először voltak kirándulni barlangban, de most alábecsülték az időjárást. A barlangban sokat veszítettek fizikai erejükből, de egészségük lassan helyreáll. A 12, 11 és 17 év között fiú és 25 éves edzőjük már nem szorulnak kórházi ellátásra, és erőnlétük lehetővé tette, hogy kiálljanak a nyilvánosság elé.

 

forrás: aktuality.sk/reuters

 

A sajtó és az érdeklődők körében beszéltek arról, hogy minek köszönhetően élték túl a barlang fogságában töltött napokat. Végezetül köszönetet mondtak Saman Kunannak, annak a férfinak, aki mentési munkálatok során vesztette életét.

 hirdetes_300x300  

 

„Sajnáljuk, hogy elhunyt. Együtt érzünk a családjával”

 

mondták a fiúk és megmutatták azt a portrét, amit a kórházi tartózkodásuk alatt készítettek Kunanról.

 

 

forrás: aktuality.sk/reprofoto

 

„Kérjük, fogadják részvétünket, nyugodt pihenést kívánunk neki és köszönjük, hogy áldozatot hozott értünk.”

 

olvasta fel a portréra írt feliratot a legfiatalabb kimentett fiú.

 

„Féltem, hogy nem jutok haza és az anyukám neheztelni fog”

 

mondta az egyik fiú.

 

forrás: aktuality.sk/reuters

 

Egy másik fiú elismerte, hogy néha elájult. Mindannyian egyetértettek abban, hogy nagyon fáradtak voltak, és kimerültek fizikailag.

 

A barlangban töltött idő alatt mindannyian fogytak, a kórházban eltöltött idő alatt átlagosan 3 kilót sikerült magukra szedniük.

 

forrás: aktuality.sk/reuters

 

Thaiföldön jelenleg azt tervezik, hogy a fiúkat átmenetelig buddhista szerzetesekké szentelik. Ez egy a férfiakat érintő tradíció, akik életük során szerencsétlenséget élnek át.

 

A fiatal focisták az elkövetkező hónapokban szakemberek felügyelete alatt lesznek, akik figyelik majd, hogy a hosszabb ideig tartó bezártság és életveszély okozott-e náluk poszttraumás stresszt.

 

 

aktuality.sk

Nyitókép: dennikn.sk/AP

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!