Nyitókép: BBC.com

 

Több száz rendőr és kommandós keresi nagy erőkkel egy 29 éves férfit, aki kedden este három embert megölt, tizenkettőt pedig megsebesített a német határhoz közel eső francia városban, Strasbourgban, egy karácsonyi vásár közelében.

 

A gyanúsított nem volt ismeretlen a hatóságok számára. A lövöldözés után meglépett, mikor meglátta a helyszínre kiérkező katonákat. Kétszer is tűzharcba keveredett a rendőrökkel és a katonákkal, a rendőrség úgy véli, hogy menekülés közben megsérült.

 

Az lövöldözésre a karácsonyi vásár helyszínéül szolgáló, sűrűn látogatott Kléber tér közelében került sor. A francia terrorellenes ügyészség vizsgálatot indított.

 hirdetes_810x300  

 

 

A hatóságok eddig három halálos áldozatot erősítettek meg, illetve a hivatalos közlések szerint 12 sebesültje van az incidensnek. A határellenőrzés megerősítették, és 350 fegyveres rendőr folytat hajszát az elkövető ellen. Az ügyészség egyúttal magasabb terrorkészültséget rendeltek el országszerte.

 

A 29 éves gyanúsított, Cherif Chekatt a rendőrség beszámolója szerint Strasbourgban született, és mint potenciális fenyegetés ismert volt a hatóságok előtt. A francia BFM TV szerint a férfi kedden reggel hagyta el Neudorf kerületi lakását, miután a rendőrség rablás miatt adott ki körözést ellene.

 

 

Az Európai Parlament strasbourgi épületét bezárták. Emmanuel Macron francia elnök az egész nemzet szolidaritását tolmácsolta a kelet-francia városnak.

 

Az egyik szemtanú a BBC-nek nyilatkozva mondta el, hogy meglőtt személyt talált a hídon fekve. Megpróbálta újraéleszteni, de 45 percnyi próbálkozás után a telefonon kapcsolatban lévő orvos mondta el neki, hogy nincs értelme tovább küzdeni. .

 

„Nincs az a mentőszolgálat, amely be tud jutni erre a területre, legalábbis elég gyorsan nem”

 

mondta a szemtanú. Mások az utcán eluralkodó pánikról beszéltek a sajtónak, a lövések hangjára mindenki menekülni kezdett.

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!