Emőke
  • HUF: 316.81
  • USD: 1.13
  • 8 °C
  • 22 °C
Külügyek

Bezárja angliai üzemét a Honda a Brexit miatt

A Honda 2022-ben zárja be a délnyugat-angliai Swindonban működő, 3500 alkalmazottat foglalkoztató gyárát. 

Nyitókép: Financial Times

 

A Honda egyetlen üzeme az Európai Unió területén az Egyesült Királyságban található. A Brexit miatt most ezt is bezárják.

 

Hétfői brit médiaértesülések szerint három éven belül bezárja angliai gyárát a Honda japán autóipari óriáscég. A Sky News és a BBC forrásai szerint a cég várhatóan kedden jelenti be hivatalosan e döntését.

 

Az egybehangzó értesülések szerint a Honda 2022-ben zárja be a délnyugat-angliai Swindonban működő, 3500 alkalmazottat foglalkoztató gyárát. A Honda Civic és CR-V modelljei készülnek a gyárban, a Nagy-Britanniában tavaly előállított 1,52 millió autóból nagyjából 160 ezret szereltek össze itt.

 

Jelenleg naponta kétmillió alkatrész áramlik be a gyárba. Az európai beszállítók számos terméke órák alatt megérkezik, ha viszont a brexittel a vámunióból is kilépnek a britek, akár kilenc naposra is nőhet az átfutási idő. A Honda korábban arra is figyelmeztetett, hogy a megállapodás nélküli kilépés több tízmillió font többletköltséget jelentene számára.

 

Ez a cég egyetlen üzeme az Európai Unió területén, az Egyesült Királyság azonban a jelenlegi menetrend érvényesülése esetén március 29-én kilép az EU-ból, és egyelőre nincs elfogadott megállapodás a kilépés feltételrendszeréről.

 

euronews

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket

Megosztás