Nyitókép forrása: webnoviny.sk

 

Az Egyesült Államok által bevezetni tervezett, európai autókra kivetett importvámok a szlovák autóiparra is negatív hatással lesznek – jelentette ki Peter Pellegrini (Smer) kormányfő, aki csütörtökön és pénteken rész vesz az Európai Tanács brüsszeli ülésén. A V4 országai az ET ülése előtt külön egyeztetést folytatnak Cecilia Mamström kereskedelmi uniós biztossal.

 

A külön találkozón konkrétan az amerikaiak által tervezett importvámok bevezetésének lehetőségéről fognak tárgyalni. Pellegrini a Kormányhivatal honlapján megjelent nyilatkozatában közölte, hogy Szlovákiában olyan luxusutókat gyártanak, amelyek iránt az amerikai piacon is nagy az érdeklődés.

 

„Az importvámok bevezetése természetesen jelentősen növelné ezeknek az autóknak az árát, és Szlovákiában is éreznék ennek hatását”

 

 hirdetes_300x300  

mondta.

 

Az Európai Unió legfontosabb döntéshozó szerve, a tagállamok országvezetőit (miniszterelnökök, kancellárok, államfők) tömörítő Európai Tanács csütörtökön  az EU-Kína csúcstalálkozó előkészítéséről is tárgyalni fog. Pellegrini szerint Kinát Brüsszelnek az egyik legfontosabb stratégiai partnerként kéne kezelnie.

 

Az ET a Krím orosz annektálásának ötödik évfordulójáról is megemlékezik.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!