Nyitókép: SOOC/Nicos Libertas

 

Elfoglalták az athéni pályaudvart a migránsok az AFP beszámolója szerint. Legalább kétszázan vannak és azt üvöltözik, hogy „Németország”.

 

Athén és Szaloniki között nem tud közlekedni a vonat. Óriási a feszültség a helyszínen, sok a rendőr, egyelőre patthelyzet van.

 

 hirdetes_300x300  

 

Összecsapások voltak a migránsok és rendőrök között Szalonikiben

 

Muci Attila, az M1 csatorna helyszínen tartózkodó tudósítója azt közölte, hogy pénteken újabb összecsapások lehetnek, mivel pénteken délelőtt szervezők jártak sátorról sátorra és arra bíztatták az embereket, hogy keljenek útra.

 

Ennek nyomán a migránsok – mintegy 1500 ember – lebontották a sátrakat és összepakoltak. Az újságírók kérdéseire elmondták, hogy elszántak és abban bíznak, hogy miközben haladnak az észak-macedón határ felé a nea kavalai táborban tartózkodó további ezer migráns is csatlakozik hozzájuk, így már kellő erőt tudnak felmutatni.

 

Úgy vélekedett, hogy sor kerülhet a migránsok és a rendőrök közötti összecsapásra is, mert könnygázzal, hang és villanógránátokkal felszerelt rohamrendőrök állják körül a tábort. Néhány migránst egyelőre megakadályoztak abban, hogy útnak induljanak – mondta.

 

 

MTI/M1

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.