Nyitókép: EPA/Ram Nepal

 

Tragikus baleset történt vasárnap Nepálban, a Mount Everest alatt – felszállás közben lezuhant egy kisrepülő. Hárman meghaltak, hárman pedig megsérültek a balesetben – tájékoztatott a DPA ügynökség a nepáli rendőrségre hivatkozva.

 

A kisrepülő egy helikopter-felszállóhelyen tartózkodó helikopternek ütközött neki a luklai repülőtéren. A helyszínen a másodpilóta és egy rendőrtiszt vesztette életét. Egy másik rendőrtiszt a káthmandui kórházban halt bele sérülésiben.

 

 hirdetes_300x300  

A pilóta, a helikopter vezetője és a Mananga Air egyik alkalmazottja élve megúszta a balesetet. A repülő fedélzetén tartózkodó négy utas sérülések nélkül szállt ki a repülőgépből.

 

A rendőrök a helyszínen állomásozó turistarendőrséghez tartoztak.

 

A hegymászószezon során külföldiek százai vágnak neki a 8848 méteres Mount Everest meghódításának. A csúcsot először két férfi, az új-zélandi Edmund Percival Hillary és a nepáli Tendzing Norgaj mászta meg. Róluk nevezték el a kelet-nepáli Luklában, a tengerszint felett 2843 méterrel található Tendzing-Hillary repülőteret, amely a világ legveszélyesebb légikikötőinek egyike.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!