Lukács
  • HUF: 331.10
  • USD: 1.11
  • 10 °C
  • 25 °C
Külügyek

Élve megégettek egy bangladesi lányt, aki zaklatással vádolta iskolaigazgatóját

Diáktársai petróleummal leöntöttek és felgyújtottak, mert szexuális zaklatással vádolta meg az iskolaigazgatót.

Nyitókép: NOQ Report

 

Élve felgyújtották a diáklányt, aki nem volt hajlandó visszavonni vallomását arról, hogy az intézményvezető irodájában szexuálisan molesztálta.

 

Diáktársai petróleummal leöntöttek és felgyújtottak egy bangladesi lányt, mert szexuális zaklatással vádolta meg az iskolaigazgatót. Nuszrat Dzsahan Rafi belehalt égési sérüléseibe – számolt a BBC.

 

A 19 éves lány egy Feni nevű kisvárosban élt, és egy helyi muszlim oktatási intézményben, medreszében tanult. Március 27-én az igazgató behívatta irodájába, ahol fogdosni kezdte. A lány kiszaladt a szobából, mielőtt még jobban elfajulhatott volna a helyzet.

 

A bangladesi nők az erős társadalmi és családi nyomás hatására általában inkább hallgatnak a hasonló ügyekről. Nuszrat azonban családja támogatásával még aznap a rendőrséghez fordult.

 

Az igazgatót végül őrizetbe vették, de a helyiek – politikusokat is beleértve – tüntetésen követelték szabadon engedését.

 

Április 6-án Nuszrat záróvizsgázni indult iskolájába. Vallomása szerint egy diáktársnője felhívta az iskola tetejére azzal az ürüggyel, hogy egyik barátját megverték. Amikor a lány felért, négy-öt burkába öltözött társa körbefogta, és azt követelte tőle, hogy vonja vissza feljelentését. Nuszrat megtagadta ezt, mire leöntötték petróleummal, és felgyújtották.

 

Eredetileg öngyilkosságnak akarták álcázni, de a lány túlélte, így vallomást tudott tenni. Nuszrat testének 80 százaléka megégett. A helyi orvosok Dakkába szállíttatták, hogy megfelelő ellátást kapjon, azonban április 10-én meghalt. Temetésén ezrek jelentek meg.

 

A rendőrség 15 embert vett őrizetbe az ügyben. Az iskolaigazgató továbbra is őrizetben van, a lányt filmre vevő rendőrtisztet pedig áthelyezték. Sejk Haszina Vazed bangladesi miniszterelnök azt ígérte Nuszrat családjának, hogy a lány meggyilkolásáért felelős összes embert bíróság elé állítják.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket

Megosztás