Nyitókép: macleans.ca

 

Az Iszlám Állam terrorszervezet követte el a húsvéti, több mint 300 halálos áldozatot hozó Srí-Lanka-i vérengzést, hozta nyilvánosságra az egyik hozzájuk közeli hírügynökség.

 

„Azok, akik tegnapelőtt elkövették a támadást, melynek célpontjai az USA vezette koalíció tagjai és a Srí-Lanka-i keresztények voltak, az Iszlám Állam harcosai,“

 

áll a nyilatkozatban, melyet az Amák nevű, a dzsihádista szervezethez közelálló hírügynökség tett közzé.

 

 hirdetes_810x300  

Az áldozatok száma időközben már legkevesebb 320-ra emelkedett, a sebesültek száma hozzávetőlegesen 500.

 

A rendőrség 40 személyt tartóztatott le a támadásokkal összefüggésben, közülük egy szíriai állampolgár.

 

Időközben az is kiderült, hogy a merényletsorozat bosszú az új-zélandi Christchurch városában történt támadás miatt. Minderről a Srí-Lanka-i védelmi miniszter helyettese adott tájékoztatást a parlamentben.

 

„A vizsgálat előzetes eredményei azt mutatják, hogy az, ami vasárnap történt, bosszú az új-zélandi Christchurch városában muszlimok ellen elkövetett gyilkosságokért“

 

– fogalmazott Ruvan Vidzsevarden.

 

Mint arról korábban beszámoltunk, március 15-én egy 28 éves ausztrál, önmagát fehér rasszistának nevező Brenton Tarrant automata fegyverével 50 muszlimot lőtt le az Al Noor mecsetben, Christchurch központjában, Új-Zélandon. További több tucat személy megsebesült.

 

Új-zélandi vérengzés: tömeggyilkosságért vádat emeltek az elkövető ellen

 

A Srí-Lankai kormány szóvivője még hétfőn arról tájékoztatott, hogy a támadást, a Nemzeti Tawhíd Dzsamáat (NTJ) nevű helyi iszlámista szervezet követte el. A BBC közelebbről meg nem nevezett forrásokra hivatkozva azt írta, hogy a támadást nemzetközi segítséggel hajtották végre.

 

Aktuality.sk, összefoglaló

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!