nyitókép forrása: cnn.com/illuszttráció

 

Lezuhant egy katonai helikopter a venezuelai Cojedes tartományban. A hivatalosan balesetként kezelt eset 7 emberéletet követelt.

 

Egy Cougar típusú helikopter a Caracastól nem messze egy hegynek csapódott. A hadsereg hivatalos közlése szerint a helikopter San Carlos városába tartott, ami mindössze egy órányira van attól a katonai akadémiától, ahol Nicolas Maduro jelenlegi elnök tartott seregszemlét, hogy a hadsereg megbomlott egységét helyreállítsa.

 

Bár a Juan Guaidó által meghirdetett puccs egyelőre nem érte célját, és egyre kevésbé lehet államcsínynek nevezni, Maduro rezsimje ezúttal mégis igencsak megszenvedte a nyomást. A puccs kirobbanását követő napokban Maduro menesztette a venezuelai hírszerzés fejét, és az országos rendőrfőparancsnokot is. Az országban mozgolódó ellenzéki csapatokat pedig velük szimpatizáló katonák kísérték.

 hirdetes_810x300  

 

Arról nem szóltak a jelentések, hogy a szerencsétlenül járt helikopter személyzete Maduro delegációjához tartott-e. A halálos áldozatok között volt két alezredes is.

 

CTK, Körkép.sk

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!