Nyitókép forrása: youtube/reprofotó

 

Ahogy arról mi is beszámoltunk, szörnyű repülőgép-szerencsétlenség történt tegnap este a moszkvai seremetyjevói reptéren, ahol tűz miatt hajtott végre kényszerleszállást a pilóta. A tegnap esti első jelentések még 13 halálos áldozatról szóltak, ma már legalább 41 halottról tudunk, és a szám – a súlyos égési sérültek állapotára való tekintettel – valószínűleg emelkedni fog.

 

Az Aeroflot légitársaság Szuchoj Superjet vasárnap koraeste Murmanszkba tartott fedélzetén 73 utassal és öt fős személyzettel. Nem sokkal a felszállás után azonban a műszerek tüzet jeleztek, a pilóta pedig visszafordult a seremetyjevói reptérre. Állítólag egy villám csapott az egyik hajtóműbe. Másodszorra sikerült letennie a rossz állapotban lévő gépet, ám így is túl erősen ért földet – a gép törzsének hátsó része kigyulladt. Jelentések szerint két gyermek és egy utaskísérő is életét vesztette a tűzben.

 

Az orosz sajtó közlései szerint az egyik légikísérőnek szó szerint minden fizikai erejére szüksége volt, hogy kitessékelje a lángoló gépből az utasokat. Egy részük ugyanis pánikba esve nem csak saját magát mentette, hanem kézipoggyászait is megpróbálta magához venni, és azokkal együtt eljutni az egyetlen szabad kijárathoz. A harminchárom éves Tatiana Kasatkinova egyesével lökte ki a szerencsétlenkedő utasokat az ajtón, hogy gyorsítsa az evakuációt.

 hirdetes_300x300  

 

 

Volt akit gallérjánál fogva vezetett a kijárathoz. A gép azon részében lángok még ugyan nem voltak, de sűrű fekete füst terjengett mindenfelé. Másodperceken belül ijesztően megnőtt a hőmérséklet az utastérben.

 

A Vesti.ru portál egyenes azt írja a történtekről, hogy épp azért nem tudtak kijutni a gép lángba boruló hátsó részében lévő utasok, mert az elöl utazók poggyászaik menekítésével lassították a gép kiürítését. A tűz miatt csak a gép elején lévő ajtót lehetett kinyitni.

 

A hírek szerint a halálos áldozatok családjai 69 ezer eurónak megfelelő orosz rubelt kapnak kártérítésként.

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!