Nyitókép forrása: BBC.com

 

Oroszországban hatalmas vita alakult ki arról, ki mindenkit terhel felelősség a vasárnapi, 41 halálos áldozatot követelő repülőgép-katasztrófa miatt. Ahogy arról korábban beszámoltunk, egy Szuhoj Superjet 100-as típusú orosz utasszállító állítólag villámcsapás miatt a felszállás után nem sokkal visszafordult a seremetyjevói reptérre és kényszerleszállást hajtott végre, amely során kigyulladt a gép törzsének hátsó része.

 

Egyesek, osztva a hatóságok sejtetését, úgy vélik, hogy a pilóták hibáztak, mikor teli tankkal, nagy sebességgel tették le a gépet. Sokan azonban azokat az utasokat is felelősnek tartják, akik kézipoggyásza keresése és „megmentése” miatt lassították a gép evakuálását. A tűz miatt ugyanis csak egy kijáratot nyithattak ki, elől, tehát a hátul ülőknek előre kellett menekülniük.

 

Az egyik ezzel vádolt férfi, név szerint Dmitrij Kelbuskin a baleset után arra panaszkodott, hogy a légitársaság nem volt hajlandó visszafizetni a jegye árát. Most a közösségi oldalakon azzal vádolják, hogy a poggyásza miatt lassította a gép kiürítését, ami emberéletekbe került.

 hirdetes_300x300  

 

Azt, hogy a gépet gyorsabban is ki lehetett volna üríteni, a tanúk vallomásai is igazolják, sőt, az egyik utaskísérő is beszámolt arról a sajtónak, hogyan kellett erőszakkal kitessékelnie egy néhány utast a gépből. Többek elmondása szerint a gép elejében ülők közül többen elkezdték poggyászaikat kiszabadítani az ülések feletti rekeszekből. Ez egyébként ilyen esetekben tilos.

 

CTK, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!