Nyitókép forrása: thenational.ae

 

Két szaúdi olajszállító tankert támadtak meg az Egyesült Arab Emirátusok partjaihoz közel. A „szabotázs akciónak” sérültjei nem voltak, olaj sem került a tengerbe, de jelentések szerint a tankereken „jelentős kár keletkezett”.

 

A szabotázs akcióra helyi idő szerint vasárnap hajnalban került sor az Egyesült Arab Emirátusok felségvizein. A tankerek a Perzsa-öböl felé tartottak azzal a céllal, hogy feltöltve aztán az USA-ba szállítsanak nyersolajat.

 

Az EAE hivatalos közlése szerint négy kereskedelmi hajó ellen közelebbről nem konkretizált szabotázstevékenységet hajtottak végre ismeretlenek. Nem sokkal előtte  libanoni és iráni hírközlések robbanásokról számoltak be a Fadzsujra kikötőben, amit a nemzetközi hírügynökségek  álhíreknek minősítettek.

 hirdetes_300x300  

 

Az Egyesült Államok azonban már korábban is jelezte, hogy „Irán vagy egyes képviselői” támadásokat intézhetnek a régió kereskedelmi hajói ellen.

 

Washington repülőgép-anyahajót és bombázókat vezényelt a Perzsa-öbölbe, és nemrég bejelentette, hogy Patriot rakéták tápelemeit szállítja a Közel-Keletre Irán „agresszív viselkedése” miatt.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!