Nyitókép: Magyar Kurír

 

Május 11-én mutatták be Ferenc pápa romániai látogatásának hivatalos himnuszát, melyet a Bukaresti Római Katolikus Főegyházmegye készített el és adott közre. 

 

A bukaresti főegyházmegye YouTube-csatornáján közreadott pápaváró himnusz szövegét és zenéjét a főegyházmegye papja, Ieronim Ambăruși szerezte (aki önmaga is feltűnik a videoklip elején). A zene és a szöveg együtt fejezi ki a romániai hívek örömét, hogy május 31. és június 2. között országukban köszönthetik Ferenc pápát.

 

 hirdetes_810x300  

A videoklipben Bukarest különböző plébániáiról tizenhét szólista és több mint ötven énekes szerepel. A klipet a főegyházmegye különböző plébánián vettek fel, több mint kétszáz, minden korosztályt képviselő résztvevő közreműködésével. Az énekesek egyike sem hivatásos énekes, mellettük családok, gyerekek és a plébániákon szolgáló papok is feltűnnek a videoklipben.

 

A bukaresti főegyházmegye által készített himnusz refrénjében – mely az apostoli látogatás mottóját veszi alapul – kifejezi:

 

„Járjunk együtt, ő várja, hogy eljöjjünk, hogy az atyai házban egyesüljünk, nagyok és kicsik, szegények és gazdagok, mindannyian meg vagyunk híva, ugyanarra a szeretetre hív az utunk és hivatásunk”.

 

 

Magyar Kurír

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.