Nyitókép forrása: bbc.com

 

A nepáli Idegenforgalmi Hivatal nyilatkozatban tagadta, hogy a Mount Everesten történt halálesetek kiugróan magas száma a hegymászó-útvonalak túlzsúfoltsága miatt történt. Csak tavasszal 381 ember veselkedett neki a világ legmagasabb csúcsának, és már most 10 emberéletet követelt a merész vállalkozás, közül kettő halála még nem nyert megerősítést, de volt aki a kimerültségtől, volt aki balesetben vesztette életét.

 

Az interneten olyan fotók terjednek, amelyek elég beszédes módon ábrázolják a Mount Everest zsúfoltságát: szó szerint a gerincen kígyóznak az emberek egy sorban. Az ebből fakadó felháborodás hátterében az áll, hogy a 44 éves Robin Haynes Fisher mindössze 150 méterre a csúcstól halt meg, mert a zsúfoltság miatt csak lassan haladtak a sorok, és kifogyott az oxigénből.

 

Az tény, hogy az Everest megmászása önmagában rendkívüli kockázatokat rejt, és nem titok, hogy a tragikus balesetek elkerülhetetlenek. Amiatt azonban már a korábbi években is sokat hallhattunk, hogy az útvonalakon feltorlódó embertömeg növeli a kockázatokat.

 hirdetes_300x300  

 

BBC.com, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!