Szilárda
  • HUF: 329.65
  • USD: 1.11
  • 2 °C
  • 8 °C
Külügyek

Szakadó esőben várják a csíksomlyói hegynyeregben a pápa érkezését

A rossz időjárási viszonyok miatt változtatni kellett Ferenc pápa romániai programján.

Nyitókép: Hirado.hu

 

A szentatya helyi idő szerint 11 óra 30 perctől (közép-európai idő szerint 10 óra 30 perckor) tart misét a legjelentősebb magyar zarándokhelyen.

 

A helyszínt, a csíksomlyói pünkösdi búcsúk gyakorlatától eltérően, a román hatóságok biztonsági okokból bekerítették, és csak a 14 beléptető kapun keresztül engedik be a zarándokokat. A bekerített területre 110 ezer zarándokot regisztráltak, de a körülmények nem teszik lehetővé, hogy mindannyian bejussanak.

 

Itt követheti élőben Ferenc pápa csíksomlyói szentmiséjét: 

 

 

Fotó: Barabás Ákos
Fotó: Barabás Ákos
Fotó: Barabás Ákos
Fotó: Kozán István

 

A Mediafax hírügynökség jelentése szerint a rossz időjárási viszonyok miatt változtatni kellett Ferenc pápa romániai programján, és immár nem Bákóban, hanem Marosvásárhelyen száll le az egyházfőt szállító repülő. Onnan helikopterrel folytatja útját Csíkszeredáig.

 

 

A csíksomlyói hegynyeregben sem a megszokott látvány várja a zarándokokat. A hármashalom oltár elé a szervezők ívelt tetőt állítottak, amely befedi az oltár megnagyobbított terét. Az oltár felé vezető útra nagy méretű székelykaput állítottak, amelyre az a felirat került:

 

„Őseidnek szent hitéhez, nemzetednek gyökeréhez testvér ne légy hűtlen soha! A pápa látogatásának alkalmából 2019. jún. 1.”

 

Egész napos műsorfolyammal készül a közmédia a pápalátogatásról

 

Amint a szervezők a Pontifex.ro honlapon közölték: Ferenc pápa arany rózsával érkezik Csíksomlyóra. A pápák különleges adományát a különböző Mária-kegyhelyeknek szokták ajándékozni a Szűzanya iránti tisztelet kifejezéséül. Ezért a templomból a pápai mise helyszínére, a hegynyeregbe szállították az ötszáz éves Mária kegyszobrot.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Megosztás