Nyitókép: MédiaKlikk

 

Fontos, hogy ne a brüsszeli bürokraták határozzák meg az Európai Unió következő éveit – mondta a miniszterelnök a Kossuth Rádió reggeli műsorában.

 

Orbán Viktor hangsúlyozta: az EU-t olyan irányba kell terelni, mely a migráció megállítása mellett tiszteletben tartja a nemzeteket, kiemeli a keresztény kultúra megőrzésének fontosságát és a tagállamok gazdaságpolitikai függetlenségét.

 

 hirdetes_300x300  

„Csak olyan dokumentumokat és olyan vezetőket fogunk támogatni, akik egyértelműen hitet tesznek a migráció megállítása mellett. Amiből az is következik, hogy a migrációt támogató személyeket – például Soros Györgyöt –, az ő maffiaszerű hálózatát, az NGO-kat vissza kell szorítani, kijjebb kell tolni az európai döntéshozatalból, mert túlságosan nagy befolyást gyakorolnak a brüsszeli bürokratákra, és rajtuk keresztül aztán az európai politikára. Tehát nagyon fontos, hogy olyan dokumentumot fogadjunk el, amiben szerepel a bevándorlás megállítása”

 

– fogalmazott a kormányfő.

 

A visegrádi államok érvényesíteni fogják saját szempontjaikat 

 

Nem lényegtelen, de másodlagos kérdésnek nevezte a miniszterelnök, hogy melyik európai pártcsaládhoz tartozik a jövőben a Fidesz.

 

„Ezek a csoportosulások is alakulnak. Nem lehet lecövekelni egyetlen helyre, mert akkor kiszolgáltatnánk magunkat az európai politika változásainak”

 

– fogalmazott, hangsúlyozva, hogy a magyar érdekkel összhangban kell helyet foglalnia a pártnak az európai színtéren.

 

Jelezte: a Fidesznek nincs helye egy olyan közösségben, amelyik bevándorláspártivá válik, elfeledkezik keresztény gyökereiről, nem tiszteli a nemzeteket, a brüsszeli bürokraták foglyává válik.

 

Orbán Viktor arról beszélt, hogy az uniós vezetői posztok elosztásánál a visegrádi államok érvényesíteni fogják saját szempontjaikat. Kiemelte: a politikában a fontos dolgoknál az erő számít, ennek alapját pedig az adott állam és érvei súlya adja, e két területen pedig Közép-Európa jól áll.

 

Kossuth Rádió/M1

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!