Nyitókép: erasmuscoursescroatia.com

 

Az Adria nem olcsó mulatság, de ha okosak vagyunk, akkor itt is tudunk spórolni. Magasabb árakkal elsősorban az éttermekben kell számolni, de az élelmiszer és a drogéria ára is feljebb szökött.

 

A szlovák és a cseh turisták számára a konzervekkel, tésztákkal és kompótokkal felpakolt horvátországi kirándulás már a múlté, ugyanis a kirándulók a főzés helyett inkább élvezni szeretnék a tengerparti üdülést.

 

 hirdetes_300x300  

Amennyiben az Adriánál töltött kirándulás során bisztrókban, pizzériákban és éttermekben szeretnénk enni és inni, készüljünk fel arra, hogy mélyebben a pénztárcánkba kell majd nyúlnunk.

 

Az iDnes.cz portál szerint Horvátország már nem tartozik az olcsó úti célok közé. A portál 14 napra riportereket küldött az Adriához, akik világosan konstatálták: „Svájci rend, szolgáltatások és sajnos árak is“.

 

A tengerparthoz közel minden sokkal drágább, beleértve egy gombóc fagyi árát is.

 

Amennyiben a helyi szupermarketekben fogunk vásárolni, akkor a folyószámlánkra vetett pillantás nem lesz olyan tragikus. Ezenkívül bankkártyával is problémamentesen fizethetünk.

 

A legjobb árakat a Konzum és a Tommy boltjai kínálják. Horvátországban minden sarkon találunk ilyen boltot, ezenfelül több tucat árut kínálnak akciós áron.

 

A cseh portál arra is felhívta a figyelmet, hogy a bevásárlás után mindenkinek a saját felelősség átvenni a nyugtát, amivel aztán a kijáraton át a bolt épülete elé kell kimenni, s csak ott lehet eldobni. Ellenkező esetben 27-től 270 euróig terjedő büntetést is kiróhatnak (200–2000 kuna) ránk.

 

A piacok szintén minőségi, hazai, sőt gyakran olcsóbb termékeket kínálnak. A késő délutáni órákban vicces áron lehet gyümölcsöt, zöldséget és halakat vásárolni.

 

Horvátországi árak

 

Az iDnes.cz a Konzum élelmiszer horvátországi szórólapjai, illetve az ubytovanivchorvatsku.cz honlapon szerzett információ alapján állította össze az alábbi áttekintést.

 

Bolti árak

 

 

Éttermi árak

 

 

Drogéria

 

 

Aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!