Nyitókép forrása: spiegel.de

 

A német biztonsági szolgálat jelentése szerint a hatóságoknak nincs információjuk 160 olyan német állampolgárról, akik elhagyták Németországot, hogy Irakban vagy Szíriában csatlakozzanak az Iszlám Államhoz.

 

A belügyminisztérium adatai szerint 1050 tehető az olyan személyek száma, aki az elmúlt években elhagyták Németországot, hogy Szíriában és Irakban harcoljanak az Iszlám Állam oldalán. A szóban forgó személyek mintegy két harmadának van német állampolgársága, és több százan vettek részt ténylegesen fegyveres konfliktusban.

 

Körülbelül egyharmaduk tért vissza Németországba, 220 meghalt, a maradék 160 főről nincs semmilyen információja a német hatóságoknak.

 hirdetes_810x300  

 

A német ellenzéki Szabaddemokrata Párt, amelynek kérésére hozta nyilvánosságra a belügyminisztérium az adatokat, élesen bírálta a kormánypártokat, amiért nem hajtottak végre célzott intézkedéseket az IÁ oldalán korábban harcoló személyek visszatérését és rejtőzködését illetően.

 

A német belügyminiszter azonban a megszigorított határellenőrzéseknek köszönhetően a „dzsihadisták nem léphetnek be az országba a hatóságok tudta nélkül”.

 

Az 1050 említett személyből 120-an a szíriai vagy az iraki hatóságok őrizetében vannak – írta a Welt am Sonntag. A szíriaik és az iraki kurd erők 117 olyan gyermeket tartanak nyilván, akik német állampolgárságúak, és legalább egyik szülőjük részt vett a harcokban az IÁ oldalán.

 

V4NA.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!