Nyitókép: Hirado.hu

 

Legalább 15 ember meghalt, 66 (más források szerint 69) megsérült az indiai Mumbaiban, amikor a heves monszuneső miatt rájuk omlott egy fal kedden.

 

Mumbaiban második napja szakad az eső, helyenként 24 óra alatt 300 milliméternyi esett. Legalább 15 ember meghalt, 66 megsérült, amikor a heves monszuneső miatt rájuk omlott egy fal.

 

 hirdetes_300x300  

A nyomornegyedben, ahol a tragédia történt, a vízelvezető csatornákat a felgyülemlett szemét tömíti el. A helyszínen még kutatnak a túlélők után, értesülések szerint még ötenlehetnek a leomlott viskók romjai alatt. A város más részein hárman haltak meg az esőzés következtében.

 

A városban leállt az élet. A hatóságok felszólították az embereket, hogy maradjanak otthon. Az iskolák zárva vannak, a nemzetközi repülőterére érkező járatokat máshova irányították. Több ezren vesztegeltek a pályaudvarokon, mert a víz elöntötte a vasúti síneket, így akadozik a forgalom.

 

A hatóságok Mahárástra államban, amelynek Mumbai a székhelye, bejelentették, hogy a szüntelen esőzés miatt a városban csak a katasztrófavédelem teljesít szolgálatot, minden más tevékenység leállt. A helyi meteorológiai szolgálat jelentése szerint még napokig eltarthat a rendkívül esős időjárás.

 

MTI/Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!