Nyitókép:

 

Részleteket közölt a Blikk csütörtökön annak a hangfelvételnek a leiratából, amelyet a Viking Sigyn feketedoboza rögzített május 29-én este, amikor a szállodahajó hátulról nekiütközött a Hableány kirándulóhajónak, és elsüllyesztette.

 

A lap szerint a fedélzeti műszerek döbbenetes angol, német és orosz nyelven elhangzott mondatokat rögzítettek a 28 halálos áldozatot követelő tragédia utáni percekben.

 

 hirdetes_810x300  

A felvételeken elsőkent egy kétségbeesett nő hallható, aki azt kiáltja: „Istenem, egy hajó!“

 

Három másodperccel később egy férfi kiabálja: „Hajó! Hajó!“ További két másodperc elteltével egy másik férfi azt mondja: „Ajajaj!“

 

A Blikk úgy tudja, a nagyjából kétórás felvételen ezután egy nő angolul azt sikoltja: „Elütöttél egy hajót!“ Erre visszakérdez egy férfi, ugyancsak angolul: „Micsoda?“

 

Ezután felerősödik a hajó menetzaja, amiből a lap arra következtet, hogy a kapitány kinyitotta a kormányállás ajtaját. A felvételen ezt követően folyamatos telefoncsörgés hallható.

 

A riasztás, amely szerint ember van a vízben a Margitszigetnél, másfél perccel az ütközés után hallható először magyarul és németül.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.