Nyitókép: MotherClub.cz

 

Franciaországban betiltották a gyerekek testi fenyítését.

 

A franciák ezzel csatlakoztak azokhoz az EU-s tagországokhoz, ahol szintén érvényben vannak ehhez hasonló törvények. A politikusok elutasítják azt a vádat, hogy ezzel a törvénnyel beleavatkoznának egyesek családi életbe.

 

 hirdetes_300x300  

A nevelés célzatú fenyítés megszüntetését a Gyermekvédelmi Alapítvány is szorgalmazta. Az alapítvány szerint a francia családok 85%-a azt vallotta, hogy a gyermeknevelés során alkalmazott erőszakot, miközben a bántalmazott gyerekek fele még a két évet sem töltötte be.

 

A gall kakas országában ettől a héttől kezdve tilossá váltak a pofonok, a verekedések és a nevelési célzatú elfenekelések.

 

A fizikai erőszak összes formája eddig is tilos volt Franciaországban, a szülőknek azonban joguk volt az ún. nevelési célzatú fenyítésre. Ezentúl azonban fizikai, verbális és pszichikai erőszak, illetve megaláztatás nélkül kell felnevelniük a gyerekeket.

 

A tiltás inkább szimbolikus jelentéssel bír, ugyanis az ellen a szülő ellen, aki megszegi a tiltást, nem fognak büntetőeljárást indítani. Ez a tiltás egyfajta tanulság a szülőknek arra a nézve, hogy az elkövetett erőszakkal ártanak a gyerekeiknek.

 

A javaslat szimbolikussága ellenére a nyilvánosság egy része és néhány konzervatív képviselő is fellázadt. Úgy vélik, hogy ezzel megengedhetetlen módon avatkoznak bele mások családi életébe.

 

TvNoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!