Evelin, Fülöp
  • HUF: 350.87
  • USD: 1.09
  • 12 °C
  • 23 °C
Külügyek

Orbán-Čaputová találkozó: évről évre jobb a magyar-szlovák viszony

Mindketten kiemelték a visegrádi együttműködés fontosságát

Nyitókép forrása: Budapest, 2019. július 11. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök fogadja Zuzana Caputová szlovák elnököt Budapesten, a Karmelita kolostorban 2019. július 11-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

 

A visegrádi együttműködésről, a magyar-szlovák kétoldalú kapcsolatokról és európai politikai témákról is tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök Zuzana Čaputová szlovák köztársasági elnökkel, akit a Karmelita kolostorban fogadott csütörtök délután – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke.

 

Orbán Viktor gratulált a júniusban hivatalba lépett új szlovák államfőnek, és köszönetet mondott neki azért, hogy egyik első hivatalos útja Magyarországra vezetett.

 

Hirdetés(x)

A tárgyaláson egyetértettek abban, hogy Magyarország és Szlovákia fontos partnerei egymásnak a közös történelmi múltra és egymás nemzeti kisebbségeire tekintettel is.

 

A magyar miniszterelnök értékelése szerint 2010 óta fokozatosan javulnak a magyar-szlovák kapcsolatok, és mára nagyszerű eredményeket ért el együtt a két ország.

 

Mindketten kiemelték a visegrádi együttműködés fontosságát, amely “stratégiai kérdés Közép-Európa számára”, főleg a mostani időkben, amikor a kontinens jövőjével kapcsolatos legfontosabb kérdésekről folyik vita az Európai Unión belül – közölte Havasi Bertalan.

 

Budapest, 2019. július 11.
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j4) és Zuzana Caputová szlovák elnök (b4) megbeszélést folytat Budapesten, a Karmelita kolostorban 2019. július 11-én. Balra Miroslav Lajcak szlovák külügyminiszter (b3), továbbá a szlovák államfõi és a magyar kormányzati delegáció tagjai.
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kövessen minket