Nyitókép: hnonline.sk

 

Lucia Ďuriš Nicholsonová lesz az egyik legnagyobb és legfontosabb bizottság elnöke az Európai Parlamentben.

 

Az EMPL-t (Foglalkoztatási és Szociális Bizottság) a jövőben az SaS EP-képviselője vezeti majd, aki titkos szavazás során 38 támogató szavazatot kapott.

 

Az EMPL-t élére az ECR konzervatív frakciónak van joga elnököt delegálni, Nicholsonovát azután jelölték a posztra, hogy kétszer is elutasították Beata Szydlo volt lengyel kormányfő jelöltségét.

 hirdetes_300x300  

 

A Bizottság egyik alelnöke a cseh Tomáš Zdechovský lesz.

 

„Most kénytelen vagyok lemondani a férjemmel tervezett kirándulást és ez nem lesz egyszerű. Tehát köszi, hogy ezt tették velem”

 

mondta mosolyogva bizottságbeli kollégáinak Nicholsonová, aki csak reggel szerzett tudomást arról, hogy frakciója őt jelöli az elnöki posztra.

 

Ezután bemutatkozott kollégáinak. Beszámolt arról, hogy 2010 és 2012 között államtitkárként dolgozott a Munkaügyi Minisztériumban, ahol pont a foglalkoztatottság kérdésével foglalkozott.

 

Nicholsonová korábban mérlegelte, hogy a 2020-as szlovákiai parlamenti választásokon is induljon, azonban új EP-beli funkciója megmásíthatja elképzeléseit. Ez maga Nicholsonová erősítette meg a TASR-nek.

 

Elismerte, hogy megválasztása új szituációt eredményez, amellyel nem számolt. Mivel azonban fontosnak érzi az EP-beli új munkáját, minden további hazai aktivitását ennek fényében fogja mérlegelni.

 

hnonline.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.