Nyitókép forrása: BBC.com

 

Két nagy európai légitársaság is felfüggesztette az egyiptomi fővárosba tartó járatait, miután a hatóságok úgy ítélték meg „rendkívül magas a légiközlekedés elleni potenciális terrortámadás veszélye”. Az utasokat levélben értesítették a légitársaságok a döntésről.

 

A német Luthansa légitársaság rövid időre felfüggesztette München-Kairó illetve Frankfurt-Kairó közti járatait, majd később újraindította azokat. A British Airways továbbra is fenntartja a korlátozást, a BBC közlése szerint akár hat napig is szünetelhet a BA Kairóba tartó légiforgalma.

 

A terroristatámadás miatti figyelmeztetést a brit külügyminisztérium adta ki, különösebb pontosítás nélkül csak terrorizmus veszélyére hivatkozva. A British Airways a következő hat napban egyetlen gépet sem küld Kairóba.

 hirdetes_810x300  

 

„Utasaink és a legénység biztonsága számunkra elsődleges, ezért nem engedjük felszállni a gépeinket, amíg a biztonsági helyzet ezt lehetővé nem teszi”

 

fogalmazott a BA, hozzátéve, hogy folyamatosan vizsgálják a biztonsági kockázatokat, és ha szükséges, felülbírálják a jelenlegi intézkedéseket.

 

Más légitársaságok egyelőre nem korlátozzák a forgalmukat. Az Egyptair például naponta kétszer indít járatot Heathrowból Kairóba,illetve más brit repterek és Egyiptom nem fővárosi repterei között is fenntartják az utasforgalmat.

 

A jelek szerint tehát a korlátozás kifejezetten a Heathrow és a Kairó közt közlekedő gépeket érinti és kizárólag a British Airways gépei vannak veszélyben.

 

BBC.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!