Külügyek

Hoppon maradtak a spanyol szocialisták, nem kapott bizalmat Pedro Sanchez kormánya

Pedig bőkezű szociális intézkedéseket ígértek a partnereiknek

Nyitókép forrása: texaspost.com

 

A spanyol törvényhozás kedden nem szavazott bizalmat Pedro Sanchez baloldali miniszterelnök kormányának. A 350 tagú spanyol parlamenttől 124 támogató, 170 ellenző szavazatot kapott 52 tartózkodás mellett.

 

A spanyol kormányról legközelebb csütörtökön szavaz a parlament.

 

Hirdetés(X)

Sanchez egyébként hétfőn módosította a kormányprogramot, megemelve a szociális hozzájárulásokra szánt keretek nagyságát, hogy így szerezze meg a spanyol szélsőbaloldal támogatását. A szocialista párt ugyanis a kormányalakításhoz rá van szorulva a Podemos (szélsőbal) és a kisebb tartományi pártok szavazataira.

 

Sanchez pártja az április választásokat ugyan megnyerte, de csak 123 mandátumot szerzett.

 

Potenciális partnerei meggyőzése érdekében tervbe vette a minimálbér emelését, a nyugdíjak valorizálását az infláció arányában, az oktatásra szánt kiadások emelését a GDP 5 százalékának megfelelő nagyságra, de mindezzel együtt ígéretet tett a spanyol államháztartási hiány csökkentésére is.

 

A spanyol szélsőbal elnöke vasárnap lemondott arról, hogy részt vegyen az új kormányban. A szocialisták ugyanis csak akkor hajlandóak koalícióra lépni a Podemosszal, ha annek vezetője nem kap helyet a kabinetben. Az ok: a szélsőbaloldal elnöke, Pablo Iglesias pozitívan állt Katalónia függetlenségéhez.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

Csemez László
2019. Júl. 23. 16:25

A sanchezék hazugságai kezdenek beéredni.Sanchezt elviszik majd Brüsszelbe,lesz belőle valamilyen - hozzánemértő - biztos.Az Ibériáról már sokan bizonyították,hogy hogyan lehet buta fejjel sok pénzt keresni,csak papagáj módon kell viselkedni.

Szóljon hozzá!

Kövessen minket

Megosztás