Nyitókép: Topflight

 

Az olasz Jesolo tengerparti üdülőközpont polgármestere, Valerio Zoggia aláírta azt a rendeletet, amely tiltja az alkoholos italok árusítását, birtoklását és fogyasztását nyilvános helyen. A rendelkezés július 27-től szeptember 14-ig az összes szombat éjszakára vonatkozik.

 

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy ha a rendőr meglát valakit egy üveg alkohollal a kezében, vagy egyenesen ivászat közben, akkor az illetőt 200 eurós bírságra ítélhetik – tájékoztatott az ANS hírügynökség.

 

 hirdetes_300x300  

A rendelkezés szombat esténként 20.00 órától vasárnap reggel 06.00 óráig lesz érvényben. A tiltás a Velencei Riviéra részét képező Lido di Jesolo strandra is vonatkozik.

 

Vannak kivételek

 

A fentebb meghatározott időben a strandon tilos alkoholtartalmú italt fogyasztani – tekintet nélkül az ital csomagolására és alkoholtartalmára.

 

A rendelkezés elsősorban nyilvános helyekre vonatkozik. Kivételt képeznek azok a kijelölt éttermek, bárok stb., amelyek engedéllyel rendelkeznek. A kijelölt helyeken megvásárolt alkoholt csak és kizárólag az adott étterem, illetve bár belső terében lehet elfogyasztani.

 

„Azt szeretnénk, ha a fiatalok tudatosítanák, hogy az ivászat nem szórakozás, továbbá az alkoholfogyasztással nemcsak maguk, de mások számára is veszélyt jelenthetnek“

 

– magyarázta Jesolo polgármestere.

 

A rendelkezést azután vezették be, miután július 14-én egy baleset során négy olasz tinédzser vesztette életét. A kanálisba zuhant autóban öten utaztak, a balesetet csupán egy nő élete túl.

 

Valerio Zoggia szerint az alkoholtilalom nem újdonság Jesolo lakosainak, ugyanis a múltban húsvét idején már vezettek be alkoholtilalmat.

 

Annak ellenére, hogy a rendelkezés elsősorban a szombat éjszakákra fog vonatkozni, augusztus közepe kivételt képez.

 

Az alkoholfogyasztás, árusítás és birtoklás augusztus 14-től (szerda) 20.00 órától augusztus 19-ig (hétfő) reggel 6.00 óráig lesz érvényben. A polgármester azt szeretné elérni, ha az emberek felelősségteljesen nyúlnának az alkoholhoz.

 

Aktuality.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!