Nyitókép forrása: Maszol.ro

 

A Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) vezetősége megszavazta hétfőn, hogy a párt lépjen ki a kormányból, a miniszterei pedig mondjanak le tisztségükről az első kormányülésen – írja a Maszol.ro.

 

A pártelnök közlése szerint az ALDE ellenzékbe vonul, jómaga pedig lemond a szenátus elnöki tisztségéről. Az alakulat a Victor Ponta vezette Pro Romániával lép szövetségre, és Mircea Diaconu független jelöltet támogatják az államfőválasztáson.

 

Várhatóan kedden lemondanak a párt miniszterei, kérdés, hogy lesz-e, aki párttagságát kockáztatva marad a bukaresti kabinetben. Korábban ugyanis Ramona Manescu külügyminiszter valószínűleg a kormányban marad – ezt Viorica Dancila szocialista kormányfő már megerősítette a sajtónak. A miniszterelnök ügyvivő minisztereket fog kinevezni.

 hirdetes_300x300  

 

Kelemen Hunor szerint az RMDSZ meg fogja szavazni a Nemzeti Liberális párt által beharangozott bizalmatlansági indítványt, ami a kialakult helyzetre való tekintettel ezúttal sikeres is lehet. Közben az ALDE is jelezte, hogy támogatja a kormány elleni indítványt.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!