Nyitókép forrása: hirado.hu

 

A II. Erzsébet brit királynő eleget tesz Boris Johnson kérésének, hogy néhány nappal azután, hogy véget ér a brit képviselők visszatérnek a parlamentbe dolgozni, felfüggeszti a parlament szeptemberi ülésszakát, egészen október 14-ig – írja a BBC.  

 

Boris Jonhson brit kormányfő szerda délelőtt kérvényezte az uralkodótól, hogy hat-kilenc nap múlva függessze fel a törvényhozást, hogy a parlament ne tudja megakadályozni a megegyezés nélküli Brexit megvalósulását. A kritikusok szerint épp az a probléma, hogy Johnson megfosztja a képviselőket attól, hogy törvényi úton újra elhalasszák a Brexit jelenleg október végi határidejét.

 

Johnson tagadja, hogy megállapodás nélküli Brexitet akarna kikényszeríteni. Szerinte így is van elég ideje dűlőre jutnia a brit törvényhozásnak a Brexittel kapcsolatban, akár az október 17-18-án esedékes EU-csúcs előtt is.

 hirdetes_810x300  

 

Ab brit ellenzék,  a Munkáspárt jövő kedden, tehát a parlamenti munka megkezdésének első napján megpróbálják törvényjavaslat elfogadásával megakadályozni Johnson húzását.

 

A Brexit ügye kétségkívül már rengeteg időhúzó taktikát élt meg. Többször visszadobták az EU-val kötendő kilépési megállapodást, elutasították a megállapodásos kilépést, de leszavazták a kemény Brexitet. Nyilvánvaló, hogy a kivárásra játszanak a képviselők. A Brexit eredeti határideje idén március 29. volt.

 

Körkép.sk

Megosztás:
Címkék: Boris Johnson brexit

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!