Varsó, 2019. szeptember 5., Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (j) felszólal a varsói misszióvezetõi értekezleten, mellette Jacek Czaputowicz lengyel külügyminiszter 2019. szeptember 5-én. MTI/KKM/Mitko Sztojcsev

 

A visegrádi országok közös fellépése teljes mértékben szolgálja a magyar nemzeti érdeket, és ezért ennek a közös fellépésnek a fenntartása is nemzeti érdek – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön a lengyel külügyminisztérium misszióvezetői értekezletén Varsóban.

 

A tárcavezető Jacek Czaputowicz lengyel külügyminiszter meghívására tartott előadást a lengyel nagyköveteknek.

 

Aláhúzta, a visegrádi együttműködés az elmúlt években bebizonyította, hogy a legerősebb és leghatékonyabb szövetség az Európai Unión belül.
Számos szétverési kísérlet történt a nemzetközi média és politikai elit részéről, de ezek mind sikertelenek maradtak, viszont a visegrádi csoport sikeres tudott maradni – hangoztatta a miniszter.

 hirdetes_300x300  

 

Szijjártó Péter közölte: egyetértés van abban is, hogy Közép-Európa versenyképessége a felelős gazdaságpolitikákra vezethető vissza, ezért

 

„semmi szín alatt nem támogatjuk azokat a nyugat-európai javaslatokat, amelyek adóemeléshez vezetnének Magyarországon vagy Közép-Európában, és azokat a nyugati javaslatokat sem támogatjuk, amelyek az államadósságok közösségiesítését jelentenék”. (…) „Van egy teljesen hamis és hazug beállítása a visegrádi csoportnak az Európai Unión belül, egyfajta fekete bárány pozícióba próbálnak lökni minket, és valamifajta, az európai egységgel szemben fellépőkként állítanak be minket, holott az igazság az, hogy mi erős Európát szeretnénk, de mi azt gondoljuk, hogy Európa erősségéhez szükségesek az erős tagállamok”

 

– szögezte le a miniszter, hozzátéve, nem véletlen, hogy a leggyorsabban növekedő európai gazdaságokból az öt elsőből négy Közép-Európában található, köztük 3 visegrádi ország.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!