Nyitókép forrása: hnonline.sk

 

A szombati, Richter-skála szerinti 5,8-as erősségű földrengést Albániában további száz utórengés követte. A főváros Tiranát és az ország központi részét sújtó földrengés szombaton délután 16:00-kor következett be. Epicentruma 60 kilométerre északnyugatra volt az albán fővárostól.

 

Az AP hírügynökség vasárnapi közlése szerint a rengés során több mint 600 lakóház sérült meg, több helyen tartós áramkimaradás tapasztalható, a közműellátás is akadozik több városban. Az olaj- és üzemanyagellátásban nincsenek fennakadások.

 

A földrengés során sokan pánikszerű menekülésbe kezdtek, több százan jelenleg is átmeneti szálláshelyen tartózkodnak, míg a hatóságok felmérik otthonuk állapotát.

 hirdetes_300x300  

 

Az AP hírügynökség hivatalos adatokra hivatkozva 105 utórengésről számolt be, megjegyezve, hogy az Adriai- és Jón-tenger összeérésénél fekvő Albániában néhány naponta tapasztalnak szeizmológiai aktivitást, ezek azonban többnyire ártalmatlan mikrorengések. A mostani, 5,8-as erősségű földmozgás az elmúlt néhány évtized legsúlyosabbika volt a balkáni országban.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!