Nyitókép forrása: unotv.com

 

A Bloomberg hírügynökség közlése szerint a Volkswagen elhalasztja a döntést az új, Törökországba tervezett gyár megépítéséről, így reagálva az északkelet-szíriai török hadműveletekre. Ezzel veszélybe került az 1,3 milliárd eurós beruházás sorsa. 

 

Az üzem Manisa tartományban, az Égei-tenger partján kapott volna helyet (Nyugat-Törökország), és a Volkswagen Passat valamint a Škoda Superb modelleket gyártották volna itt, évi 300 ezer darabszámban. Több mint 4000 embernek adott volna munkát. A legyártott gépkocsik a közép-kelet-európai régióban kerültek volna eladásra.

 

A végleges döntés halasztása azonban nem azt jelenti, hogy az üzem nem valósulhat meg. Törökország Bulgáriával volt versenyben a gyár megszerzéséért, és végül a vállalatvezetés a munkaerő bér/képzettség aránya alapján Törökország mellett döntött. Bár a vállalatban sokan politikai szempontokra hivatkozva aggodalmuknak adtak hangot a beruházás kapcsán, a csúcsvezetést különösebben eddig nem zavarta Ankara bel- illetve külpolitikai magatartása.

 hirdetes_810x300  

 

A Volkswagen Passat modelleket jelenleg a német Emdenben gyártják, de ezt az üzemet hamarosan teljesen átállítják az elektromos autók gyártására. A Škoda Superbeket a csehországi Kvasinyben, ám már nem győzik a megrendeléseket a munkaerőhiány miatt a bérköltségek pedig jelentősen emelkedtek, ezért a gyártás keletebbre vitele mellett döntött a vezetőség.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!