Nyitókép forrása: telegrapch.co.uk

 

A brit rendőrség a 39 holttestet tartalmazó kamionkonténer ügye kapcsán a londoni reptéren letartóztatta a negyedik gyanúsítottat is. A minap Essex grófság egyik ipari parkjában egy kamion konténerében 39 holttestet találtak. Egyértelműen embercsempészetről volt szó.

 

Egyes források szerint az áldozatok kínaiak, más források azt közölték, hogy lehetnek köztük vietnamiak is.

 

Emberölés vádjával még szerdán őrizetbe vették a kamion ír sofőrjét, egy 25 éves férfit, pénteken kattant a bilincs egy 38 éves férfi és egy 38 éves nő csuklóján, ma pedig 39 éves gyanúsítottat tartóztattak le.

 hirdetes_300x300  

 

A BBC közlése szerint az egyik áldozat, egy fiatal vietnami nő halála előtt kétségbeesett üzeneteket küldött a családjának telefonján, hogy nem kap levegőt és a halálán van. A nő október elején Kínában szállt repülőgépre, ahonnan Franciaországba utazott, a La Manche csatornán azonban nem tudott illegálisan átszökni. Utolsó tartózkodási helye Belgium volt.

 

A feltételezések szerint a kamion az illegális bevándorlókat a belga Zeebrugge városában vette fel, onnan az angliai Purfleetbe vitte őket. Azt egyelőre nem tudni, hogy az áldozatok mennyi időt töltöttek a konténerben, mielőtt megfulladtak.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.