Nyitókép forrása: bbc.com

 

Az új-zélandi rendőrség közlése szerint pénteken mindenképp megpróbálják kihozni a White Island-on maradt nyolc ember testét, annak ellenére, hogy újabb kitörés fenyeget – írja a BBC brit közszolgálati média. Hétfőn a Fehér-sziget tűzhányója épp akkor tört ki, mikor több tucat ember tartózkodott a szigeten.

 

A BBC közlése 20 sérült még mindig intenzív kóráházi ellátásra szorult, testük több mint kétharmada megégett. Hivatalosan eddig nyolc ember halálát erősítették meg, további nyolc embert eltűntként kezelnek, keresésüket még nem kezdhették meg, az előrejelzések szerint 50-60 százalékos esély van rá, hogy a vulkán újra kitör a következő 24 órában – a hatóságok pedig nem akarják kockáztatni a mentőegységek tagjainak életét.

 

Az esély arra, hogy az eltűnt 8 ember még életben van, rendkívül kicsi. A kutatórepülések során hat személy testét tudták lokalizálni. A tervek szerint egy nyolctagú mentőegységet küldenek a szigetre a testek kihozatala céljából.

 hirdetes_300x300  

 

A műveletet gyorsan akarják végrehajtani, ami nehézséget okoz majd az azonosításnál. A helyszínen ugyanis nem nagyon lesz idejük a mentőegységeknek személyes holmik után kutatni, hogy megkönnyítsék az áldozatok azonosítását.

 

BBC.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!