Nyitókép: archív

 

Optimistának mutatkozott az Osztrák Néppárt (ÖVP) listavezetője, Sebastian Kurz az ORF televízió hagyományos, Licht ins Dunkel című adománygyűjtő műsorában az új kormány megalakulásának időpontját illetően. A volt kancellár szerint van esély arra, hogy mihamarabb lezáruljanak a szeptemberben tartott választások nyomán kezdett koalíciós tárgyalások.

 

A kedd esti műsorban elhangzott nyilatkozata szerint a miniszterelnöki poszt várományosa, Sebastian Kurz örül annak, hogy kipihenheti magát az ünnepek alatt; az ÖVP és a Zöldek ugyanis hétfő éjfélig folytatták a koalíciós tárgyalásokat, és december 27-én „megújult energiával” ülnek ismét tárgyalóasztalhoz.

 

Kurz elmondása szerint a 2019-es év „nem volt egyszerű”, ezért az intenzív hetek, hosszú tárgyalások után a karácsonyt családja körében tölti Alsó-Ausztriában. A volt kancellár arról is beszélt, hogy karácsonykor sem kapcsolja ki a mobiltelefonját, politikusként ugyanis megszokta, hogy mindig elérhetőnek kell lennie.

 hirdetes_810x300  

 

Brigitte Bierlein ügyvezető kancellár elsősorban abban bízik, hogy hivatali ideje 2020 januárjában lejár, mivel legkésőbb addigra megalakul az új kormány.

 

Alexander Van der Bellen államfő, a televíziós műsor jótékonysági akciójának védnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy bárki kerülhet krízishelyzetbe, ezért nemcsak karácsonykor, hanem egész évben fontos a segítség. A köztársasági elnök a segélyszervezetek fontosságát is hangsúlyozta; vannak ugyanis olyan helyzetek, amikor az állami segítség mellett az ő közreműködésükre is szükség van.

 

A Zöldek listavezetője, Werner Kogler elmondta, hogy Stájerországban tölti a karácsonyt. Tervei szerint kikapcsolja a mobiltelefonját az ünnepek alatt, és családtagjainak szentel nagyobb figyelmet, amellett aludni, sétálni szeretne, és emberekkel is találkozik majd.

 

Az Osztrák Szociáldemokrata Párt (SPÖ) elnöke, Pamela Rendi-Wagner „intenzívnek, ám nem egyszerűnek” nevezte a 2019-es évet. Karácsonykor éppen ezért lassítani szeretné a tempót. A telefonját tervei szerint nem tartja magánál, hogy ne kelljen azonnal rendelkezésre állnia.

 

Az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) bécsi tartományi vezetője, Dominik Nepp szerint „eseménydús évet hagyunk magunk mögött”. A politikus szerint a 2020-as esztendő is „bővelkedik majd izgalmakban”.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!