Nyitókép forrása: RT.com

 

Érdekes elmélettel magyarázza egy orosz képviselő a Moszkvában uralkodó szokatlanul meleg telet: szerinte az USA titkos klímafegyvert vetetett be.

 

A múlt hónap volt a legmelegebb december Moszkvában 1886 óta. December 18-án például 5,4 fokot mértek, ami csaknem 11 fokkal magasabb az ilyenkor megszokottól. Oroszország európai részében 5-8 fokkal magasabb átlaghőmérsékletet mértek a mostani télen, mint kellene.

 

Alekszej Zsuravljov szerint azonban nem a globális felmelegedés az oka mindennek, hanem az USA, amely Oroszország ellen klímafegyvert vetett be. Mégpedig azzal a céllal, hogy felolvassza a permafrosztot (olyan talaj, amely legalább két éven keresztül állandóan fagyott állapotban van), ami viszont katasztrofális lenne az orosz környezet számára.

 hirdetes_300x300  

 

A permafroszt eddigi fellazulása is már sok kárt okozott. Házakat, épületeket tett tönkre, vasútvonalak váltak járhatatlanná, gázvezetékek és olajvezetékek szakadtak meg vagy robbantak fel. Az ebből eredő károk az orosz költségvetésnek évi 5 milliárd rubeljébe (73,21 millió eurójába) kerül.

 

Zsuravljov nem véletlenül lovagolja meg ezt a különös klímafegyveres elméletet. Ő ugyanis az ultrakonzervatív Rodina (család) párt alapítója. Korábban azzal hívta fel magára a figyelmet hazájában, hogy azt terjesztette, a kiterjedt szibériai tüzeket az amerikaiak okozták (a klímafegyverrel). Az orosz hivatalos álláspont szerint ezeket a tüzeket olyan személyek okozták, akik el akarták rejteni az illegális fakitermelés nyomait.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!